Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportolási lehetőségek a gödöllői egyetemen

2017-10-03 08:41:14

A Szent István Egyetem (SZIE) Sport Klubjának egyik legnagyobb újítása az elmúlt időszakban a felsőoktatási intézmény polgárain kívüli érdeklődők bevonása az egyetem sportéletébe. Ahogyan azt a legutóbbi lapszámunkban közöltük, már bárki részt vehet a különleges csoportos órákon, vagy használhatja az egyetem sportlétesítményeit a SZIE Sport Klub aktuális szabályzata szerint.

Az egyik különleges óra a Hatha Jóga, ami az egyik legismertebb jógairányzat. A „ha” Napot jelent, a „tha” pedig Holdat, vagyis a Hatha Jóga kiegyensúlyozza a Nap és a Hold jellegű energiákat a szervezetben. A jóga egyik fontos része a légzéstechnika elsajátítása, emellett relaxációt és meditációt is tartalmaz a különböző gyakorlatok mellett. A jógának nem csak a testre van jó hatása, de a lelket is megnyugtatja. Ha valaki néha egy kicsit szeretne elcsendesülni ebben a zajos, rohanó világban, és közben fizikumán is javítana, tökéletes választás a jóga.


Ezzel szemben a CrossFit az igazi pörgés és energiarobbanás sportja. Az órán egyesül az izomerő és állóképesség: olyanokra képes a test, amire nem is gondoltunk volna. A CrossFit számtalan eszközt használ: kettlebell, TRX, traktorgumi, kötél, dobozok, medicinlabda, rudak, súlyzók és még sok minden más. Másfél órán át feszegetik a teherbíró-képesség határát a kevés pihenést és sok energiát igénylő gyakorlatokkal, így ez az óra azok számára ideális, akik kiadnák magukból a hétköznapok feszültségét, mellette pedig igazi erő- és izomfejlesztése vágynak.

Egy kissé nyugodtabb, de az izmokat határozottan igénybe vevő sport a TRX, ami a fő használati eszközéről kapta a nevét. A TRX egy speciális kötél, amit egy pontján felfüggesztenek, így nagyon változatos, saját testsúlyt igénylő gyakorlatokat lehet vele végezni. Hasonlóan a CrossFithez, a mélyizmokat veszi igénybe és fejleszti, így valódi erőnöveléssel párosul az órákon való részvétel.

Regisztráció után a SZIE Sportnaptárban lehet megtekinteni az órák helyszínét és időpontját. Amennyiben az adott óra megtelt, és igény merül fel további időpontokra, érdemes jelezni az info@sziesport.hu email címen, hogy esetleg újabb órákat nyithassanak meg.
Jelentkezésről és a különböző csoportos órákról további információ ezen az oldalon érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online