Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Áttörte az ötméteres határt a gödöllői rúdugró

2017-09-04 10:40:27

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg az atlétika Szuper Liga és a Serdülő Liga döntőt a Lantos Mihály Atlétika Centrumban Budapesten, ahol az egész éves eredmények alapján a Szuper Ligában a legjobb nyolc, a Serdülő Ligában pedig a legjobb 12 versenyző indulhatott.

A Szuper Liga az abszolút legjobbak egyéni, míg a Serdülő Liga az U16-os korosztály egyesületi pénzdíjas versenye. Utóbbiban óriási sikerként könyvelhette el a Gödöllői EAC, hogy 30 számban álhatott rajthoz versenyzője, míg a felnőttek között is 10 indulója volt.

A legnagyobb sikert Simonváros Csanád érte el rúdugrásban, aki életében először ugrott 5 méter felett (501 cm) és a Szuper Liga győzelem, valamint a rangos pénzdíj mellett az idei ranglistán is átvette a vezetést. Ugyanitt bronzérmes lett Mihály Ádám (442 cm), míg többpróbában – két kiváló olimpikonunk mögött – Renner Luca szerzett harmadik helyet.
További, még nem közölt gödöllői eredmények:

Szuper Liga
4. hely:
Kriszt Botond hárompróba
5. hely:
Kriszt Annamária rúdugrás
6. hely:
Renner Luca magasugrás, Szamosi András rúdugrás
7. hely:
Csernyánszky Flóra 100 méter gát
8. hely:
Kriszt Katalin magasugrás

Serdülő Liga
3. hely:
Eszenyi Napsugár (gerelyhajítás, 41,15 méter és diszkoszvetés, 33,51 méter), Szőke-Kiss Anna (1500 méter, 4:55.00 perc), Mihajlovic Alex (gerelyhajítás, 53 méter)
4. hely:
Bánovics József rúdugrás, Németh Vera gerelyhajítás, Juhász Nándor gerelyhajítás, Szőke-Kiss Anna 800 méter
5. hely:
Soos Levente 100 méter gát, magasugrás és 300 méter gát, Hrapan Júlia 1500 méter akadály, Dobránszky Laura 300 méter gát, Varga Evelin diszkoszvetés
6. hely:
Várkonyi Gábor 1500 méter akadály, Orbán Andor rúdugrás, Szőke-Kiss Jácint 3000 méter
7. hely:
Tóth Gábor 100 méter
8. hely
: Bánovics Károly rúdugrás, Dobránszky Laura 80 méter gát, Menyhárt Márk magasugrás

A Gödöllői EAC atlétika szakosztály edzői csapata: Csillag Zsófia, Gadanecz György, Kaptur Éva, Kovács Gábor, Kovács Zoltán, Körmendy Katalin, Máté Alpár, Szörényi István, Várszegi Tamás, Zsivoczky Attila, továbbá a segítők, Boris Volkov és Deutsch Péter.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online