Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő és környéke ingatlanpiaci helyzete

2017-07-25 11:31:13

A főváros – és a benne rejlő lehetőségek – közelsége miatt ingatlanpiaci szempontból igen népszerű Pest megye és Budapest agglomerációs gyűrűje. A mintegy 80 települést magába foglaló térség közül igen közkedvelt Gödöllő városa, nem csak kedvező fekvése, de egyeteme és történelmi kincsei is vonzzák azokat, akik egy nagy múltú, hangulatos kisvárosba vágynak gyökeret ereszteni, de mégse akarnak túl messzire költözni a nagyvárosi pezsgéstől.

Rövid, de velős „ingatlan-gyűjteményünk” azoknak szolgálhat mankóul, akik a költözés, befektetés gondolatával játszanak Gödöllőn és környékén.
Bár, az elmúlt két évben igen érzékelhetően megugrottak nem csak az ingatlanvételárak, de a havi albérleti díjak is, idén már csökkenni látszik a túlárazás az ingatlanpiacon. Míg a tavalyi évben 23% volt az értéknövekedés a budapesti ingatlanpiacokon, addig más városokban 8-12%, kisebb településeken mindössze 2%-ra rúgott az ingatlanok négyzetméterenkénti árának növekedése.

Gödöllő belvárosában jelenleg – bár, valószínűleg nem az átlag elképzeléseket szolgálja – akár 155 millióért is magunkénak tudhatunk egy 11 szobás, 579 négyzetméteres kúriát. A hirdetés ugyan szállásként, szállodaként ajánlja az ingatlan, de a vevőre van bízva, mit kezd vele később. Többgenerációs családoknak mindenképp ideális választás lehet. Kissé szerényebb elképzelésekkel rendelkező párnak, maximum egy gyerekkel lehet szimpatikus egy szintén belvárosban fekvő régi parasztház, 2 szobával, több mint 740 négyzetméteres telekkel, közművesítve, 20 millió forintért. Felújítandó ugyan, de a hagyományokkal szimpatizálóknak ez talán inkább pluszpont lehet vásárláskor.


Gödöllőn a Szent István Egyetem miatt bőven akad igény bérelhető lakásokra, szobákra is. Ezen a területen eléggé hasonlóan alakulnak az árak, mint Budapesten. Jelenleg egy bútorozatlan, amerikai konyhás+hálós 50 négyzetméteres lakást 110 ezer forintért adnak ki Gödöllő belvárosában, azaz, egy fő vagy egy pár fér meg benne kényelmesen. Teljesen új, eddig még lakatlan ingatlant 2 szobával és nappalival 150 ezer forintos havi bérleti díjért ajánl a tulajdonos a sétálóutcán, míg kicsit kijjebb a városközponttól akár 85 ezerért is találhatunk 2 szobás kiadó lakást a maga 62 négyzetméterével. Diákoknak, baráti társaságoknak igen kedvező ajánlat lehet a kollégiumhoz hasonló, bár családi házra hajazó, akár külön-külön szobánként is bérelhető ingatlan. Fix 30-50 ezer forintért vehető bérbe fejenként.

Budapest felé haladva az árak a következőképpen alakulnak: Mogyoródon a 2, 2+1 és 3 szobás ingatlanokat már 20 és 26 millió forint között kaphatunk, ám a településen a kiadó lakások piaca jelenleg eléggé pang. Kistarcsán társasházi lakások 2, 2+1 szobával 14 és 24 millió forint között alakulnak, bár, egy 1 szobás bájos házrész kiskerttel, műhellyel már 9,7 millióért a mienk lehet.

Bármilyen ingatlant is választunk következő otthonunknak – vagy csak befektetésképpen vásárolunk – sose mulasszuk el kikérni egy szakértő véleményét: tíz, de akár százezreket is spórolhatunk megfelelő tudással a hátunk mögött. Fotó forrása: legip
anorama.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online