Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőről sem elvetemült ötlet kiruccanni a turai nagybani piacra

2017-07-13 11:01:24

Gödöllőtől légvonalban valamivel kevesebb, közúton egy kicsivel több mint 20 kilométerre található a gödöllőiek által is egyre kedveltebb és látogatott turai nagybani piac, amit a vásártéren alakítottak ki. H. Szabó Sándor képes beszámolója szerint a cél az volt, hogy a környékbeli, főként Galga-menti és jászsági települések nagy tapasztalattal rendelkezező őstermelői a közelben tudják eladni portékáikat.

Az ötlet jónak bizonyult, be is vált és működik ma is. Igaz, akadtak próbálkozások bizonyos érdekcsoportok részéről, hogy egy másik, a fővároshoz közelebbi településre vigyék a piacot, de ez nem valósult meg. A termelőknek előnyösebb volt a turai helyszín, ahol hétköznapokon a kora esti órákban, pontosabban 18 órakor van nyitás.
Ilyenkor benépesül a tér az eladókkal, a termelőkkel, a kereskedőkkel és a vevőkkel. A frissen szedett zöldségek, gyümölcsök színes kavalkádja teríti be a piacot, amik egy részét ládákba, fóliazsákokba kirakva, vagy az furgonokról, illetve annak platóiról kínálnak a gazdák. A nagybani kereskedésre szakosodtak, de ez nem jelenti azt, hogy ne szolgálnák ki 2-10 kilogrammos tételben gondolkodó kisvásárlókat is.

Megéri elmenni a turai nagybani piacra akár Gödöllőről is, főleg annak, aki a befőzési, savanyítási szezon idején akarja beszerezni a jó minőségű alapanyagot. Mert nem mindegy, hogy mit és mennyiért veszünk meg. Az árak kifejezetten kedvezőek: a paprika, burgonya, hagyma ára hullámzó, abból most van bőven, alku tárgyát képezi, de közel fele áron lehet megkapni, mint a zöldséges boltokban. A hazai dinnye szezonja már elkezdődött. Ismert, nagy tapasztalatokkal rendelkező dinnyések kínálják a kisteherautók platójáról. Darabra is vásárolható. A csíkos és a sötétzöld héjú, piros belű édes zöldséget 80-100 forintos kilogrammonkénti áron ajánlják, az illatos sárgadinnye pedig 60-80 forint/kg áron szerezhető be.
Természetesen, aki nagy tételben vásárol, még olcsóbban részesülhet a bőséges, minőségi felhozatalból Turán, ahol – kedvező áraival és növekvő forgalmával – „dübörög” a nagybani piac.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online