Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel kétmilliárdból fejleszthet idén a kistarcsai kórház

2017-07-08 10:22:30

Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára, ami a következő években a kormány további döntései nyomán 700 milliárdra is bővülhet - mondta Cserháti Pétert, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az MTI-nek.

A régióban – amit jelenleg még Pest megye és a főváros alkot – négymillió ember ellátásáról gondoskodik az egészségügyi hálózat, ennek 24 intézménye újul meg a következő években. A kedvezményezetti körben ott van a gödöllői járó- és fekvőbetegek ellátásában fontos szerepet játszó kistarcsai Flór Ferenc Kórház is. Az egészségügyi intézmény 2017-ben 1,248 milliárd forintot fordíthat orvosi műszer ellátottságának javítására, illetve informatikai fejlesztésekre. Ezen felül 718 millió forint áll rendelkezésre építészeti tervezésre, ami jelen esetben a konyhafelújításra, a járóbeteg rendelőépület tervezésére és a meglévő épületek komfortosítására használható fel.


Miután mindkét projekt értéke meghaladja a 300 millió forintos összeghatárt, uniós közbeszerzéseket kell majd kiírni a beszerzéseket és a szolgáltatásokat elvégző vállalkozás kiválasztására. Forrás: pestmegye.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online