Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Meddig odázható még a gödöllői Egyetem téri utak felújítása?

2017-07-01 10:08:46

A gödöllői székhelyű Szót Kérünk a Közjóért Egyesület a tavaly szeptemberben megtartott lakossági fórumon felvállalta a lakosság képviseletét a Szent István Egyetem (SZIE) területén lévő, az Egyetem tér 5-11. számú lakóépületekhez vezető utak/járdák és parkolók katasztrofális állapotának megszüntetésére irányuló eljárásokban.

A lakossági fórumot követő, október végi egyeztetés után úgy tűnt, közeledik az egyetem, mint vagyonkezelő, illetve az önkormányzat és a lakosság álláspontja. Más kérdés, hogy nem sikerült asztalhoz szólítani a terület tulajdonosát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, így továbbra is a finanszírozási kérdések kerültek a középpontba a tényleges megoldásra törekvés helyett.

A város korábbi alpolgármestere, Gyenes Szilárd ígéretet tett arra, hogy az általunk javasolt finanszírozási megoldásra, nevezetesen: az itt élők által kommunális adó címén befizetett összegeknek a fent jelzett útszakasz javítására történő felhasználására vonatkozóan nyilatkozatot tesz a városvezetéssel való egyeztetés után.  Csakhogy, erre a mai napig nem került sor, semmiféle információval nem rendelkezünk sem mi, sem pedig az egyetem illetékes vezetője.
Idén, március végén a városi könyvtárban megtartott lakossági fórumon a korábbi alpolgármester által tett nyilatkozat pótlására irányuló kérdésemre a város polgármesterétől nem kaptam választ.


Az előzmények után örömmel tapasztaltuk, hogy a gödöllői egyetem területén kátyúzási céllal kijelöltek egyes úthibákat, azonban a legkritikusabb, az Egyetem tér 5-11. számú épületekhez vezető útszakasz a kijelölésből kimaradt! A kijelölt úthibák kátyúzása meg is történt. A SZIE képviselőjétől beszerzett információ szerint nekik nincs tudomásuk arról, hogy ki végezte el a kijelölést, illetve a munka elvégzésére sem adott az egyetem megrendelést. A fenti információval azonos tartalmú, március 29-én kelt írásos megkeresésünkre a város polgármesterétől nem kaptunk választ.

A tulajdonos magyar állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. értesüléseink szerint folyamatba helyezte a szóban forgó terület vonatkozásában a vagyonkezelő személyének változását célzó egyeztetés sorozatot, miszerint: valamikor az érintett útszakasz talán kikerül az egyetem vagyonkezeléséből és végre egy gondos gazda felügyelete alá tartozhat.

Az évtizedek óta elhanyagolt útszakasz mielőbbi felújítása a hosszú lefolyásúnak ígérkező vagyonrendezési folyamattól függetlenül sürgős feladat lenne. Azaz: továbbra is indokolt az itt élő, mintegy 50 családnak rendkívül sok bosszúságot és nem kevés kárt okozó út rekonstrukciója! Ennek érdekében ismételt – sajtó-nyilvános helyszíni bejárással kiegészített – kerekasztal egyeztetés összehívását kezdeményezzük.

Egyesületünk várja az érintett, illetve ehhez hasonló témákban a lakosság észrevételeit, javaslatait a szotkerunkakozjoert@gmail.com email-címen. Vörös István elnök, Szót Kérünk a Közjóért Egyesület


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online