Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Madárodúk a gödöllői arborétumban

2017-04-13 11:18:22

Az erdészeti kutatási céllal létrehozott, fák és cserjék génbankjaként is működő Gödöllői Erdészeti Arborétum számos kisebb és nagyobb állatfaj, köztük madarak otthona. A Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészete által nemrégiben kihelyezett 50 darab madárodú további élőhelyet és menedéket teremt számukra, egyben fontos kutatási célokat is szolgál.

A madárodúk első tervezett ellenőrzése május második felében esedékes, és akkor várhatóan a madarak gyűrűzését is elvégzik. A gyűrűzés során minden madár egyedi azonosítót kap, ami a megjelölt egyed későbbi beazonosítását, illetve vonuló madarak esetében a vonulás nyomon követhetőségét teszi lehetővé.  A madárgyűrűzés nagy múltra visszatekintő kutatási módszer, amivel a szakemberek nem csak egyes madarak viselkedéséről és életútjáról kaphatnak pontosabb képet, hanem a szezonális vonulási útvonalak megismerése révén egy komplex, globális madártérkép is kirajzolódhat.
A hírt sajtóközleményben tudató Pilisi Parkerdő Zrt. a madárodúk kihelyezésével a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kutatói és madárvédelmi munkáját segíti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online