Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újra düböröghet a színházi élet Gödöllőn

2016-11-07 08:52:39

November első vasárnapján a helyi művészeti csoportok ünnepi műsorának kíséretében adták át a Művészetek Háza Gödöllő épületének megújult színháztermét. Az eredetileg szeptember elejére megvalósítani tervezett beruházás kivitelezését összesen valamivel több mint 275 millió forinttal dotálta a gödöllői közkassza. Az előirányzott összegből 245,5 millió forintot a város idei, februárban jóváhagyott költségvetésében biztosítottak, majd 30 millió forintos pótpénzről is határoztak a városatyák. A rekonstrukció horderejére utal, hogy a kulturális célú fejlesztésre csaknem másfélszer annyit áldoztak, mint amennyi bevételt remélnek 2016-ra a Gödöllőn az ebben az évben bevezetett kommunális adóból.


A Művészetek Háza Gödöllő épületének első, jelentős felújítása hazánk európai uniós elnöksége előtt, 2010 végére valósult meg. A mostani fejlesztés során 450 fő befogadására vált alkalmassá a színházterem nézőtere, modernizálták a színpadtechnikát és biztonságosabbá tették az elektromos hálózatot is.
A bordó szín többféle árnyalatával bevont, a korábbinál nagyobb kényelmet biztosító széksorokkal kialakított kupolaterem átadásával ismét beindul a színházi élet a kulturális intézményben. Többek között december 2-án (ismét) színre viszik Edmond Rostand Cyrano de Bergerac című darabját, aminek címszerepét nem más, mint Gödöllő polgármestere játssza.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online