Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Adórendelet: orvosolták a törvényességi észrevételt

2016-11-05 10:13:53

Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja augusztus 29-i keltezéssel törvényességi észrevételt (felhívást) tett a gödöllői önkormányzat által a helyi adókról szóló, 2010-ben elfogadott rendelettel kapcsolatosan.
A jogszabályi előírásoknak alapján a képviselőtestület tagjai az október második felében lezajlott tanácskozásukon jóváhagyták a pontosításokat, hogy a rendelet összhangba kerüljön a törvényi kitételekkel.

A gyakorlatilag új rendelet elfogadásával egyenértékű módosítás nem érinti a helyi lakosság jó részében ellenszenvet kiváltott magánszemélyek kommunális adójának mértékét. Ennél az adónemnél csupán a vastaggal szedett szavak épültek be a rendeletbe. Íme:
• Adóköteles a Gödöllő Város közigazgatási területén lévő lakás, és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész közül az üdülőépület, hétvégi ház (adótárgy).
• Az adó alapja a lakás, üdülőépület, hétvégi ház m2-ben számított hasznos alapterülete. Kommunális adókötelezettség terheli a Htv.12. §-ban meghatározott magánszemélyt, továbbá azt a magánszemélyt is, aki az önkormányzat illetékességi területén nem magánszemély tulajdonában álló lakás bérleti jogával rendelkezik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online