Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hat bor érdemelt nagy aranyérmet a GKRTE versenyén

2016-08-23 10:16:06

Augusztus 19-én, Isaszegen, a Kenyér-, a Kultúra- és a Bor Ünnepe keretében hirdették ki a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) által – hagyományteremtő szándékkal – tíz esztendővel ezelőtt Gödöllőn útjára indított Egyházi- és Világi Borok versenyének győzteseit.

A nedűk rivalizálását komoly érdeklődés övezte, amit mi sem igazol jobban, mint az, hogy az előzetesen közzétett felhívásra – 69 hazai borásztól és borászattól – összesen 221 borminta (61 vörös, 111 fehér, 31 rozé, 8 tokaji borkülönlegesség, 7 borkülönlegesség, illetve 3 gyöngyöző bor) érkezett, amik közül a szakavatott tagokból álló zsűri nyolcvankilencet ítélt kiemelten elismerésre méltónak.
Nagy aranyérmet 6 bornak adományoztak: két villányi (cabernet sauvignon, ördögárok merlot), egy-egy mátrai (hárslevelű), kisharsányi (merlot rozé), tokaji (aszú 6 puttonyos sárgamuskotály) és nagyrédei (chardonnay) borvidékről származó különlegességnek.  Az aranyérmes fajták száma 54, míg az ezüstérmeseké 29 volt, a többieket elismerő oklevéllel jutalmazták.
A XI. Egyházi- és Világi Borok isaszegi versenyének vándordíját egy évre a kisharsányi Linbrunn Kft. pincészete nyerte el, hét versenyborával.

Eredményhirdetés: Hatvani Miklós, Isaszeg polgármestere (balra) és Erdész Ferenc, a borverseny szakmai vezetője

A hagyomány a következő évben sem szakad meg, hiszen 2017-ben Cegléd lesz a házigazdája a gödöllői központú turisztikai egyesület munkatársainak közreműködésével megvalósuló kulturális és gasztronómiai népünnepélynek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online