Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megújul a gödöllői egyetem atlétikai pályája

2016-04-01 11:18:28

A közel fél évszázada átadott egyetemi atlétikai stadion több generációt szolgált már ki. Jelentős felújítást ennek ellenére az átadása óta nem sikerült végrehajtani a sportlétesítményen. A legutóbbi évek sikereinek, a Szent István Egyetem megújuló sportéletének, de leginkább az egyetem atlétikai klubjában (Gödöllői EAC) folyó kiemelkedő munka eredményeképpen jó hír, hogy megújul az atlétikai pálya.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), a Magyar Kormány, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) segítségével támogatásban részesíti a Gödöllői EAC atlétáinak mindennapos munkáját: erről írt alá szerződést néhány hete Gyulai Miklós, a MASZ elnöke és Balázs Zoltán, a Szent István Egyetem (SZIE) Sport Kft. ügyvezetője.

Jelenleg a város egyetlen, futásra alkalmas létesítménye ad otthont a versenyszerűen sportoló atléták edzéseinek, itt bonyolítják le a városi és megyei szintű alapfokú és felmenő rendszerű diákolimpiai versenyeket, a fogyatékkal élők atlétikai versenyeit, valamint az egyetemi testnevelés és a szabadidős sporttevékenységeket.  A város több köznevelési intézménye itt végzi el a tanulók felmérő futását, illetve alkalmanként a létesítményben tartja testnevelés óráit.

A mai napig a Szent István Egyetem egyedül, saját erőfeszítéseiből próbált megfelelni a fenti feladatoknak. Ezt a terhet igyekszik enyhíteni és a GEAC-ban folytatott kiváló szakmai munkát kívánja támogatásával segíteni a MASZ. A SZIE és a MASZ szoros kooperációja már több évre tehető, hiszen együttműködési megállapodás keretében közösen segítik a sportolók tanulását is az Aegon - Tanulj és sportolj! programján keresztül.
- A MASZ saját lehetőségei szerint nagy örömmel támogatja azt a magas szintű szakmai munkát, ami a Szent István Egyetemen és az egyetemi klub atlétikai szakosztályában folyik. Öröm látni a GEAC egyre növekvő atlétainak a számát, valamint egyre sikeresebb sportolóit. Reményeink szerint a második ütemben a futósávok és a távolugró helyek újulnak meg, ami kiemelt helyen szerepel a MASZ 2016-os létesítményfejlesztési elképzeléseiben - mondta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke.


- A Szent István Egyetem életében fontos szerepet tölt be a sport, annak támogatása és mindennapos bevezetése a hallgatók életébe. A jelenlegi egyetemi vezetés kiemelt célja az egyetemi sportélet magasabb szintre emelése, mind a verseny-, mind pedig az utánpótlás- és szabadidősportban. Ez a fejlesztés nagy sikere az egyetemen dolgozók közös munkájának, az egyetemi sportéletben és a GEAC atlétika szakosztályában tevékenykedő szakembereknek.  A Szent István Egyetem ezúton is köszöni, az atlétikai szövetség egyetemre fordított figyelmét és a felújításhoz nyújtott jelentős támogatását – tájékoztatott Figler Kálmán, a SZIE kancellára.

- A beruházás néhány napja elkezdődött: első lépcsőben a dobó- és ugró atléták edzési körülményeinek javítása a cél. A várhatóan két hónapig tartó, mintegy 40 millió forintos kiadást jelentő rekonstrukcióban a futókörön belüli területek kapnak rekortán-borítást és a dobóhelyeket alakítják ki. Ezzel párhuzamosan – saját erőből – a SZIE Sport Kft. a lelátó felújítását kezdheti majd meg. A munkálatok alatt kérjük mindenki szíves türelmét, hiszen a munkaterületek egyelőre sportolásra nem alkalmasak. A felújítás menetéről és a részletekről a későbbiekben is hírt adunk a www.sziesport.hu és a www.geac.hu honlapon – közölte Balázs Zoltán, a SZIE Sport Kft. ügyvezetője. Fotó: dr. Sándor Mátyás László


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online