Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újra indul a Zöld Ipari Innováció Program

2016-01-19 13:08:17

A Szent István Egyetem – a környezetvédelem iránt elkötelezett felsőoktatási intézményként és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Zöld Ipari Innováció Program Operátoraként – pályázatot hirdet „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése”, valamint „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata” címmel.

A gödöllői központú Szent István Egyetem elsősorban olyan projekteket támogat a „Zöld ipari innováció” program keretében, amik a zöld vállalkozások versenyképességének erősítését, a meglévő iparágak zöldebbé tételét és a zöld innovációk elterjesztését célozzák. A program két alprogramja keretében olyan projektek részesülhetnek támogatásban, melyekben innovatív zöld technológiák fejlesztése és bevezetése történik saját felhasználásra, vagy termékként, a piacon történő értékesítésre.

A Zöld ipari innováció programban támogatott projektek keretösszege 1,5 milliárd forint, a projektenként kérhető támogatások összege 50-450 millió forint.
A Zöld ipari innováció projektekre gazdasági társaságok és szövetkezetek önállóan, költségvetési szervek és non-profit szervezetek pedig konzorciumi tagként jelentkezhetnek március 14-ig.

A „Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése” és a „Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata” elnevezésű két alprogram keretében elnyert pályázati projektek eredményeképpen csökkenhet a hulladéktermelődés, valamint mérséklődhet a levegőbe, vízbe és talajba jutó szennyezőanyagok kibocsátása. Emellett a különböző iparágakhoz kapcsolódó kutatások hozzájárulhatnak a meglévő és potenciális környezeti veszélyek azonosításához, felméréséhez, a környezeti károk megelőzéséhez, csökkentéséhez. Ezeken felül a környezetbarát technológiák – nano-, foto- és biotechnológia – növekvő mértékű használatára, valamint zöld munkahelyek teremtésére és zöld vállalati megoldások alkalmazására is sor kerülhet.

A 2014. évben a Zöld Ipari Innováció programban nyertes projektek támogatási keretösszege 6,5 milliárd forint volt, melyet a Szent István Egyetem 28 hazai vállalat között osztott szét. A programban nyertes számos pályázat közül két nagy volumenű projekt már sikeresen le is zárult: a ReMat Zrt. és az Univer-Product Zrt. magyar ipari vállalkozások a kapott támogatásnak köszönhetően innovatív, környezetbarát technológiai fejlesztést hajtottak végre üzemeikben – olvasható a Szent István Egyetem szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online