Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új szállodacéget szült a renomémentés Gödöllőn

2015-12-10 10:27:25

Erzsébet Királyné Szálloda Kft. néven új gazdasági társaságot alapít a gödöllői önkormányzat. Többek között erről is döntöttek a városatyák az idei év – munkaterv szerint – utolsó képviselőtestületi ülésén, december 10-én.

Az új cég létesítésének szükségességét – egyebek mellett – azzal magyarázta az előterjesztést aláíró polgármester, hogy az elmúlt időszakban megtörtént a Dózsa György út 2. szám alatt található ingatlan felújítására és hasznosítására létrehozott G-Magistratus Zrt. gazdálkodásának felülvizsgálata. Ennek eredményeként önrevíziót kellett végrehajtani, és a társaság korábbi vezetése nem értett egyet az önkormányzat által elrendelt pénzügyi-, jogi- és műszaki átvilágítással. Ezt követően több eljárás is indult a korábbi menedzsment, a beruházó cég és kapcsolt vállalkozásokkal szemben. A peren kívüli eljárások nem vezettek eredményre, ezért jogi útra terelték a vitás kérdések rendezését. A perek jelenleg is zajlanak.
Annak érdekében, hogy megvédjék az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság vagyonát, valamint a szálloda üzleti tevékenységének jó hírnevét ne rontsa a múlt lezárásnak folyamata, a viták és perek évekig tartó elhúzódása, illetve ezek következményei, az előterjesztő szerint indokolttá vált az új cég alapítása.

Az Erzsébet Királyné Szálloda Kft. névre hallgató, kizárólag a szálloda-üzletágra koncentráló, száz százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot 5 millió forintos jegyzett tőkével hívják életre. Ezen felül az alapító ellátja a céget véglegesen átadott eszközként további 24 millió forint készpénzzel, és tőketartalékként 21 millió forint értékű tárgyi eszközzel, készletekkel.
Az összesen 50 millió forintra rúgó alapítási költség forrását a továbbra is működő, az új kft. megbízásából az üzlethelyiségek bérbeadását végző G-Magistratus Zrt-től származó bevételből teremtik elő. A G-Magistratus Zrt. ugyanis 270 millió forintos bérletidíj-tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, amiből 70 millió forintot törleszt. Ebből az összegből biztosítják a félszáz millió forintot az új társaság alapítására. Mindkét céget Laurán Csaba, a zrt. jelenlegi vezérigazgatója vezeti. A részvénytársaságot havi bruttó 50 ezer forintos, a kft-t havi bruttó 420 ezer forintos munkabér ellenében.

Adalékként szolgáltat a gödöllői szálloda-biznisz legfrissebb, csak a lokálpatrióta klubos képviselők által megszavazott fejleményéhez, hogy a városi hotelt napjainkig működtető G-Magistratus Zrt. gazdálkodását a korábbi években többen is kifogásolták. Elsősorban a lokálpatrióta klubosok ellenzéke, de volt olyan alkalom, amikor a polgármester sem értett egyet a cégnél történtekkel.
A gödöllői szálloda ügyéhez – azt leszámítva, hogy a PPP-konstrukcióban megvalósult beruházás folyamata a Gyurcsány-kormány idejére datálódik – ugyan nem sok köze lehet, de érdemes megemlíteni, hogy az 1990-es évek elején a kattintással elérhető cikkben szereplő Komlós János munkatársi viszonyban volt Gyurcsány Ferenccel a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft-nél.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online