Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miniszteri támogatást remélnek a Testőrlaktanya felújításához

2015-09-16 18:31:39

A gödöllői önkormányzat tagjai tavaly novemberben arról határoztak, megkísérlik kihasználni a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma által meghirdetett pályázati lehetőségeket. A tetőszerkezet és a kétszintes homlokzati fal loggiájának közel 30,1 millió forintra becsült megújításához 13 milliót, a tartószerkezet csaknem 16,5 millió forintra kalkulált rekonstrukciójához pedig 7 millió forintos dotációt igényeltek. A pályázat részben eredményes lett, hiszen a tető helyreállítására 8 millió forintos támogatást jóváhagytak az illetékesek.


Nemrégiben újabb lehetőség nyílt külső forrást szerezni a várkapitányi lakként is emlegetett épület igencsak nyögvenyelősen haladó megújításához. Egy, a Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere által saját hatáskörben jóváhagyandó, akár száz százalékos intenzitású örökségvédelmi támogatási esélyről van szó.
Az épület tartószerkezeti beavatkozásaira bruttó 49,1 millió forintot kalkuláltak, míg a kétszintes fa loggia helyreállítását 7,6 millió forintra taksálják. A gödöllői képviselőtestület tagjai megszavazták az előterjesztést. A pályázatot szeptember 15-ig kellett benyújtani. Azóta pedig bízni a kedvező elbírálásban…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online