Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eldőlt: átalakul a gödöllői központú egyetem

2015-09-01 18:42:38

Megszületett a javaslat az állami felsőoktatási intézmények átalakulásáról. A változtatás célja strukturáltabb, hatékonyabban működő, Magyarország térszerkezetéhez jobban igazodó, koncentrált képzési profillal rendelkező intézményrendszer létrehozása – írja a kormany.hu.
Az átalakításokra vonatkozó államtitkársági javaslat minden érintett intézmény esetében hosszas egyeztetéseket követően, az intézmények által kidolgozott elemzések, hatástanulmányok figyelembe vételével történt.

Az intézményi átalakulás érinti a gödöllői székhelyű Szent István Egyetemet is. Ekképpen:
• A Károly Róbert Főiskola és az Eszterházy Károly Főiskola 2016. július 1-jével egyesül, kiegészülve a Szent István Egyetem jászberényi képzési helyével. Az egyesülés szintén egy új intézmény létrehozását vetíti előre, ami megfelel az alkalmazott tudományok egyeteme kritériumainak.
• A Budapesti Corvinus Egyetem budai campusán működő három kar (Élelmiszer-tudományi, Kertészettudományi, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) 2016. január 1-jétől kiválik és csatlakozik a Szent István Egyetemhez.
• A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara 2016. július 1-jével kiválik, és ennek eredményeként önálló felsőoktatási intézmény jön létre állatorvos-tudományi képzési profilra koncentráló ágazati egyetemként.


Minden meghirdetett képzésen a tanulmányok befejezése az eredeti szakmai-tartalmi feltételekkel biztosított, ezért azok a hallgatók, akik az intézmény-átalakításokban érintettek – jelenlegi hallgatók, illetve a 2015/2016-os tanévben beiratkozó hallgatók – változatlan feltételek mellett, de egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat és szerezhetik meg diplomájukat, a jogelőd intézmény nevének feltüntetésével.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online