Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ingyenes jogsegély pszichiátriai visszaélések esetén

2015-08-18 10:23:57

Különleges jogsegélyszolgálatot működtet egy alapítvány Magyarországon: azoknak nyújt ingyenes jogi segítséget, akiket pszichiátriai osztályon vagy intézetben ért sérelem vagy visszaélés. Gödöllőiek is élhetnek a segítség igénybevételével.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, amely 1994 óta működik Magyarországon, a pszichiátriákon történő visszaélések széles skálájával találkozik: sajnos gyakoriak a kényszerkezelések, a túlgyógyszerezések, az indokolatlan fizikai kényszerítések, és bizony még ma is elektrosokkolnak embereket. Az elmúlt húsz évben panaszosok ezrei fordultak a jogvédő alapítványhoz, és nagyon sok esetben sikerült nekik hatékony segítséget vagy jogi kompenzációt nyújtani.

Egy alkalommal egy nő kereste fel az alapítványt, akit férje egy pszichiáter segítségével, akarata ellenére, jogtalanul szállíttatott pszichiátriára. A jogvédő szervezet segítségével jogi eljárás indult, melynek következtében a bíróság a panaszosnak 700 ezer forint kártérítést ítélt meg.
Egy másik esetben egy nő azzal fordult az alapítványhoz, hogy édesanyja kis híján belehalt a pszichiátriai „gyógyszerezésbe” egy vidéki kórházban; életét csak a családtagok közbeavatkozása és a gyors orvosi segítség mentette meg. Az alapítvány munkájának köszönhetően előbb a Magyar Orvosi Kamara marasztalta el, majd a büntető bíróság is bűnösnek találta és elítélte a visszaélést elkövető pszichiátert.


Ahogyan a pszichiátriai visszaélések nem korlátozódnak csupán Magyarországra, úgy a jogvédő szervezet is nemzetközileg működik, Los Angeles-i székhellyel. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) nemzetközi non-profit szervezetét 1969-ben alapították, abban az időben, amikor a pszichiátriai kezeltek a társadalmak meglehetősen elfeledett rétegét jelentették.

Ha családtagja, barátja, ismerőse pszichiátriai visszaélések, félrekezelés áldozata lett, vagy bármilyen sérelmet kellett elszenvednie pszichiátrián, a minden információt bizalmasan kezelő alapítványt az alábbi elérhetőségeken keresheti meg:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért
Telefon: (06-1) 342-6355
Mobil: (06-70) 330-5384
Email: panasz@cchr.hu
Weboldal: www.emberijogok.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online