Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Forma 1: fő a biztonság, készenlétben a katasztrófavédelem

2015-07-23 16:21:46

Idén harmincadik alkalommal rendezik meg a Forma 1-es versenyt Mogyoródon. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt feladatként kezeli, hogy a versenyt biztonságosan lehessen lebonyolítani, ezért a futam ideje alatt két gépjárműfecskendővel áll majd készenlétben a pálya közelében – közölte szerkesztőségünkkel Csámpai Attila.

A szervezet szóvivője hozzátette: a kiemelt jelentőségű rendezvény biztonságos lebonyolítását célzó megelőző munkákat a katasztrófavédelem már jóval a verseny előtt megkezdte. A Hungaroring versenypálya területén átfogó tűzvédelmi hatósági ellenőrzéssorozat indult. Az ellenőrzés során a gödöllői katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának szakemberei szoros együttműködésben dolgoztak a versenypálya kezelőjével. Áttekintették és felülvizsgálták a létesítmény tűzvédelmi helyzetét, sorra vették a szükséges intézkedéseket. A sporttörvényben foglaltaknak eleget téve, a verseny előtt a katasztrófavédelem a társszervekkel és a helyi rendezőkkel együtt pályabejárást tartott, ennek során megállapították, hogy minden az előírásnak megfelelő.

A katasztrófavédelem a többi társszervvel együttműködve biztosítja a versenyre kilátogatók biztonságát. Azonban nem elég a hatóság védelme, fontos a futamra kilátogatók saját magukra és a társukra való figyelése, öngondoskodása. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, az ez évi Formula 1 Magyar Nagydíj idején (július 24-26. között) Gödöllő térségében a napi középhőmérséklet 29-33°C körül alakul, helyi zápor-zivatar (0,5-2,5 mm) kialakulásával lehet számolni, valamint a nyugati, észak-nyugati szél felerősödhet, aminek mértéke vasárnap elérheti az óránkénti 50 kilométeres sebességet.
A az edzésekre és a versenyre való kiutazás kiutazás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális időjárási riasztásokról és az általános meteorológiai hírekről, és ennek megfelelően készüljön fel a várható természeti jelenségekre (vihar, egyéb vészhelyzeti értesítés).

Néhány napja ideiglenes rendőrőrs működik Mogyoródon, a versenypálya melletti parkoló területén. Az állampolgárok bejelentéseiket a nap 24 órájában megtehetik a helyszínen.
A rendőrőrs a (06-28) 534-310-es telefon-, valamint a (06-28) 534-311-es faxszámon érhető el. Ezen kívül az ingyenesen tárcsázható 107-es illetve 112-es hívószámokat is használhatják a rendőri intézkedést kérő bejelentők.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online