Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Babi néni 93 évesen lett Gödöllő díszpolgára

2015-07-07 11:27:48

Öt jelölt közül Vass Károlynét, a sokak által Babi néniként tisztelt és ismert nyugalmazott pedagógust, Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesülete elnökét választották településünk idei díszpolgárának a képviselőtestület tagjai. A határozati javaslatban a településen folytatott aktív közéleti munkát és a civil szervezetében végzett kiemelkedő, lelkiismeretes tevékenységet fogalmazták meg indoklásként.

A június 11-én zárt ajtók mögött megszületett döntés egy, a helyi rendeletben foglaltaktól eltérő kiegészítést is tartalmaz. Nevezetesen azt, hogy a 93. életévében járó Babi néni egészségi állapotára tekintettel – ha úgy adódik – a lakásán veheti át a díszpolgári címet tanúsító oklevelet, valamint a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűt, amit egyébként augusztus 20-án szoktak átadni.
További érdekesség, hogy Vass Károlyné lett a legidősebb a gödöllői díszpolgárok sorában, aki kiérdemelte ezt a kitüntető címet. A „csúcsot” eddig dr. Mészáros István Kossuth-díjas (1963) kutató állatorvos tartotta, akit 1999-ben 89 éves korában tartottak méltónak az akkori településvezetés tagjai az elismerésre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online