Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hétvégén debütál a Gödöllői RC strandröplabda szakosztálya

2015-06-04 09:21:31

A június 6-án kezdődő, 1.500 eurós összdíjazású Kispest Open elnevezésű strandröplabda-versenyen mutatkoznak be először a Gödöllői Röplabda Club strandröplabda szakosztályának versenyzői az egyesület színeiben.

A szakosztály – a klub elnökségének döntése alapján – márciusban alakult, és igazolt versenyzői közül hárman a hétvégi rangos viadalon lépnek először homokra gödöllői színekben. Ráadásul, nem is akárkik képviselik a várost, hiszen az országos bajnokságon címvédő Lutter Eszter igazolt strandröplabdában az egyesülethez, ő pedig tavalyi párjával, az UTE-s Lakatos Enikővel indul harcba (képen). A két lánynak idén nem más, mint a címvédés a célja az augusztusi országos bajnokságon.
A másik gödöllői páros egyik tagja egy korábbi GRC-teremjátékos, Czene Adrienn, aki tavaly ugyancsak bejutott az ob 16-os döntőjébe, és most Dénesi Brigittával indul majd a klub színeiben.


A szakosztályhoz a TEVA-GRC teremcsapatának további játékosai is leigazoltak már, így Csengeri Petra, Szakmáry Gréta és Széles Petra, valamint tervezi csatlakozását Bánlaki Mária és Lutter Liza – Eszter húga – is, ám előbbi négy jelenleg a felnőtt válogatottal a nyári Európa Ligára és az őszi Európa-bajnokságra készül, így esetükben egyelőre szóba sem jöhet a strandversenyeken való indulás.

A szakosztály nem csak a felnőtt versenysportra, hanem az utánpótlásra is igyekszik fókuszálni. A tanév végétől, június 15-től indulnak majd a Szent István Egyetem területén található három pályán az utánpótláscsoport edzései Kleczli Csaba, a felnőtt teremcsapat másodedzőjének irányításával. Már eddig is szép számmal akadtak jelentkezők – így például az egyesület diákolimpiát nyert párosa, Lados Szilvia és Kovács Adél is tagja lesz a csapatnak –, de a szakosztály továbbra is várja az érdeklődő strandröpis palántákat.
A tréningekre Karádi Zoltán szakosztályvezetőnél, a karadizosa@gmail.com email-címen lehet jelentkezni. Az utánpótlás-versenyzők számára az idei cél majd a diákolimpián, az utánpótlás országos bajnokság döntőjén és a debreceni Eötvös Kupán való minél eredményesebb szereplés lesz. Fotó: hunvolley.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online