Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világrekordra készülnek a gödöllői Curves klubban

2015-05-08 09:06:55

Két és fél éven belül a harmadik világrekord-kísérlet kötődik Gödöllőhöz. 2012 decemberében a Talamba ütőegyüttes vezetője, Zombor Levente egy perc leforgása alatt 862 ütésszámot mért xilofonjának hangolt falapjaira, tavaly szeptemberben pedig a Fricska táncegyüttes tagjai lettek a földkerekség leggyorsabb táncosai, másodpercenkénti 41 érvényes leütéssel. Június 19-e és 21-e között a gödöllői Curves női edzésklub írhatja be magát a Guinness-rekordok könyvébe azzal, hogy 50 óra leforgása alatt 1.000 hölgy edz non-stop a Szent Imre utca 6/b. szám alatt található helyiségben.

A sajátos világrekord-kísérlet június 19-én, pénteken reggel 8 órakor kezdődik és június 21-én, vasárnap 10 órakor zárul. Mindeközben, június 20-án, szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, ami további különlegességet kölcsönöz a nem mindennapi eseménynek. A világraszóló ötlet előzményeiről és további részleteiről Málnási-Csizmadia Éva (képen), a gödöllői Curves női edzésklub vezetője a következőket mondta:

- A Curves fitneszterem lényegesen különbözik a hagyományosan ismert gépes edzőtermektől, ezért fontos számunkra, hogy minél többen személyesen megismerjék a lehetőséget, ne féljenek kipróbálni és használni az eredetileg rehabilitációra kifejlesztett hidraulikus gépeket és köredzés programot. Az elmúlt két év edzéseket megelőző, úgynevezett, fittségi állapotfelméréseink alapján, sajnos, nagyon rossz kép alakult ki bennünk a nők egészségi állapota, fittsége és az önmagukra szánt idő tekintetében. Szomorú tapasztalat az is, hogy 40, de főleg 50 év felett már sokan nem hiszik el magukról, hogy eljárhatnak még fitneszterembe rendszeresen mozogni.
A Guinness-rekordkísérlet óriási lehetőség a Curves helyi megismertetésére, ugyanakkor ekkora tömeg megmozgatása jó reklám a tömegsportnak, a senior-korú sportolásnak, a nők egészséges életmódjának, valamint a több generációs együtt sportolásnak.
Ezért is szeretném, ha a programhoz csatlakoznának más, helyi, vagy környékbeli fitnesztermek és szolgáltatók is, hiszen – bár sajnos nem elterjedt forma, de – hiszek abban, hogy együtt nagyobb tömeget lehet megmozgatni és mindenki megtalálja majd a magának legjobb sportolási megoldást. Erre találtam ki a Mozgassuk meg együtt Gödöllőt a Múzeumok éjszakáján! felhívást a többi fitnesz klub felé. Ezáltal kiváló alkalom nyílik arra, hogy a múzeumlátogató hölgyek egy fél órás edzéssel felfrissülhetnek a kulturális élményszerzést szolgáló éjszakai sétájuk során.

Feltétlenül említést érdemel, hogy a Curves nem csupán egy edzőterem, hanem egy hosszú távú egészségmegőrző program is, aminek célközönsége inkább a 40 év feletti női korosztály, akiket ritkábban szólít meg a fitnesz szakma. A Curves a Guinness Rekordok Könyvében bejegyzetten a világ legnagyobb női fitnesz hálózata, amely 25 éves múltra tekint vissza, és ma a világ 40 országában több mint 5 millió nő használja.
- Ezek a nagy számok adták az ötletet, hogy megkíséreljünk bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe – hangsúlyozta a gödöllői klub irányítója, aki hozzáfűzte, a rekordkísérlethez megszólítják Gödöllő gimnáziumait és középiskoláit is, mivel azt szeretnék elérni, hogy több generáció mozogjon.

A cél megvalósulása érdekében versenyt hirdetnek a gimik között, több kategóriában: Honnan jön a legtöbb rekord-kísérletező? Ki hoz több anyukát magával? Ki hoz több nagyit magával? Ki tud három generációt egyszerre elhozni edzeni? Az esemény támogatóinak köszönhetően minden résztvevő ajándékcsomagot kap, de a nyertes gimnázium részére szponzori nagy ajándékot szeretnének biztosítani: a terv szerint egy kültéri pingpongasztal lesz a főnyeremény, de több apróbb sporteszköz (ugráló-kötelek, fitnesz labdák) is gazdára talál majd.


A rekordkísérlet jótékony célt is szolgál, mivel a résztvevők önkéntes alapon, jelképes, 100 forintos nevezési díjat fizethetnek, és az összegyűlt várhatóan 100 ezer forintot egy, a rászorulók megsegítését végző alapítványnak kívánják felajánlani.
A rendezvény alatt média sarkot alakítanak ki, ahol rövid riportban minden résztvevő elmondhatja véleményét az eseményről, aminek folyamán a Guinness magyarországi képviseletének munkatársai állandó felügyelettel lesznek jelen, ellenőrzik a hitelességet, és a remélhetőleg sikeres rendezvényt nyilvántartásba veszik a Guinness-rekordok között.

De ne rohanjunk ennyire előre! Aki részese akar lenni a világrekord-kísérletnek, előzetesen regisztrálnia kell a rendezvényre. Ezt személyesen a gödöllői Curves klubban (Szent Imre utca-Kossuth Lajos utca sarok), vagy ezen az online felületen lehet megtenni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online