Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tíz gödöllői érem az atlétikai világnap nemzetközi versenyen

2015-05-04 09:40:08

Május 2-án Tiszaújvárosban – szakadó esőben – rendezték meg a hagyományos évadnyitó nemzetközi és Magyar LIGA versenyt, amin a Gödöllői EAC jelentős létszámú utánpótlás versenyzővel vett részt. A verseny ideje alatt a jövő hétvégi csapat országos bajnokság elődöntőjére készülő felnőttek Horvátországban edzőtáboroztak.

A gödöllői atléták által Tiszaújvárosban elért eredmények közül kiemelkedik a juniorkorú többpróbázó, Kriszt Botond Magyar Szuper Liga első helye (1.891 pont), ami jelentős pénzdíjjal is járt, valamint a képen középen látható Csernyánszky Sára 300 méteres gátfutásban elért győzelme (46,96 másodperc) a Serdülő Ligában. A mostoha időjárás ellenére mindketten kiválóan versenyeztek, ráadásul, Sára egyéni csúcsa az év ezen szakaszában igen biztató.
Rajtuk kívül ezüstérmet szereztek: Dobránszky Laura (újonc, 80 m gát, 13,90 mp), Renner Luca (ifjúsági, magasugrás, 163 cm), Bogdán András (serdülő, távolugrás, 538 cm). A gödöllői bronzérmesek táborát Kriszt Katalin (ifjúsági, magasugrás, 157 cm), Tóth Gábor (újonc, 80 méter, 10,54 mp), Szamosi András (ifjúsági, 110 m gát), Kókai Patrik (serdülő, magasugrás, 165 cm) és Kerekes Marcell (ifjúsági, gerelyhajítás, 48,86 méter) alkották.

Az örömbe sajnos üröm is vegyült a versenyen, hiszen a kiváló rúdugró, Szamosi András óriásit bukott gátfutásban, eltört a kulcscsontja és már meg is műtötték, így a nyári EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) szereplésről lemondhat. Edzők: Körmendy Katalin, Zsivóczky Attila, Máté Alpár és Szörényi István.


A Magyarország 2015. évi 10 ezer méteres bajnoksága keretében rendezett versenyen Kovács Balázs a serdülők, míg Fekete Ábel az ifjúságiak korosztályában szerezte meg az értékes 4. helyet. Edzőjük Gadanecz György.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online