Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világraszóló ajánlást kapott a gödöllői Cimbaliband

2015-03-13 09:18:42

Sebestyén Márta, a Muzsikás együttes, a Söndörgő és Palya Bea után, a magyar előadók közül már a gödöllői Cimbaliband zenekar is büszkélkedhet azzal, hogy a tekintélyes világ- és népzenei szaklap, az fRoots magazin ajánlót írt a formáció legújabb lemezéről, a Vidámpark című albumról.

„A lemez egy nosztalgikus-időutazós tisztelgés Budapest – mára már elhagyatott – vidámparkja előtt! A cimbalom Chuck Berry-jének kikiáltott Unger Balázs vezette zenekar a virágzó magyar bulizós rock and roll és az autentikus magyar, roma és szerb zene kőkemény ütköztetésével és egybegyúrásával hozta létre a Vidámparkot – az élménypark szebb napjainak ünneplésére!”
Ezzel az ajánlással találkozhat világszerte mintegy 40 ezer olvasó, aki az fRoots magazin márciusi számát kézbe veszi. A publikáció nagy megtiszteltetés és nemzetközi szintű elismerés a Cimbaliband zenekarnak, hiszen a szaklap eddig kevesebb figyelmet szentelt hazánk népzenei-világzenei kultúrájának.


Az fRoots szerkesztőségébe a világ összes világ- és folkzenei zenei kiadója eljuttatja a gondozásukban megjelent albumokat, ez 3-4 ezer darab CD-t jelent. A Fonó Budai Zeneház által küldött évi 10-15 album apró porszemnek tűnik a sivatagban. Pont ezért váratlan, ám egyúttal jelentős elismerés, hogy publikálásra méltónak találták ezt a hamisíthatatlan magyaros dallamokkal és hangszereléssel készített albumot, ami a zenekar szerint is elsősorban a hazai közönséget célozta meg, így különösen váratlan a nemzetközi elismerés.

A nép- és világzenére specializálódott különleges magazin 1979-ben, Southern Rag néven indult útjára, 1998-ban kapta meg a végleges, fRoots nevet. Főszerkesztője ma is az egyik alapító tag, Ian Anderson. Az irányadó szaklap szerkesztői 1986 óta minden évben kihirdetik az aktuális évben legjobbnak tartott 5 lemez címét, köztük az év lemezét, valamint rendszeresen szerepet vállalnak élő zenei produkciókban, koncertsorozatokban – tájékoztatta hírportálunkat Tóth Anita.

A gödöllőiek legközelebb március 22-én, vasárnap 19 órakor láthatják élőben a Cimbaliband zenekart, amikor Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas szaxofonossal adnak közös koncertet a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online