Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kézműves nedűkkel bővült a gödöllői Borellátó kínálata

2015-03-11 11:55:24

Szinte napra pontosan két éve működik a Borellátó Gödöllőn. A Szabadság út 18. szám alatt, a palotakerti HÉV-átjáró közelében található szaküzlet ötletgazdái arra alapozták a vállalkozást, hogy a városban lefedetlen lehetőségek rejlenek a minőségi folyóbor kínálat területén. Az eltelt idő őket igazolta: azóta két üzletük nyílt Budapesten, és már Veresegyházon, a Fő út 71. szám alatt is elérhető a neves hazai borászok ellenőrzött nedűje.

Most, hogy itt a tavasz, ami magában rejti a kerti sütögetések kezdetét is, az étkekhez érdemes jó bort vagy borokat választani. Ezt szorgalmazza Farkas Sándor, a Borellátó tulajdonosa is, aki más újdonságról is beszámolt.
- Két éve a neves, nagy magyar borászok – úgy, mint: Mészáros Pál és Takler (Szekszárd), a soltvadkerti Frittman Pincészet, az izsáki Gedeon Birtok, Vincze Béla (Eger) – termékeivel nyitottuk meg üzletünket. Azóta a „nagyok” táborából a Szekszárd környéki Szelesháti Szőlőbirtok borait is forgalmazzuk.


Újdonság azonban, hogy – alkalmazkodva a változó igényekhez – beszállítóink körét olyan kisebb borászokkal bővítettük, ahonnan a Michelin-csillagos éttermek is előszeretettel vásárolnak. Közülük példaként említhetem az egri Nyolcas Ádámot, a Tokaj-hegyaljai Kvaszinger-család új generációját, vagy akár a soproni Taschneréket. Rajtuk kívül még vannak néhányan, akik fiatal borászként remekül helytállnak, átvéve a szülőktől a birtokot, és frissen szerzett tanulmányaikat kamatoztatva, mérsékelt növényvédőszer-használattal, adalékanyag-mentesen, a ként is kiiktatva készítik minőségi boraikat.
Gyakorlatilag kézműves borokat palackoznak, olyanokat, amihez az alapanyagot négy és hét hektár közötti szőlő termőterületről biztosítják. Ebből és a több fajta szőlő eloszlásából eredően nagyon kis mennyiségű bort állítanak elő. A legjobb éttermek, szállodák és vendéglátó-ipari egységek – nem túlzás – aranyárban szolgálják fel ezeket a borokat. Nálunk viszont megfizethető áron juthatnak hozzá a különlegességekhez a minőségi bort szeretők. A legalacsonyabb árfekvés a literenkénti 700-750 forint, az igazán jófajtát pedig 900-1.000 forintos literenkénti áron kínáljuk – zárta gondolatait Farkas Sándor.


A hétfőtől péntekig 10 és 19 óra, illetve szombaton 10 és 14 óra között nyitva tartó gödöllői üzletben nincs lehetősége a vevőnek a borfogyasztásra, kóstolásra azonban igen. A mintabolt teljes áruválasztéka a www.borellato.hu internetes oldalon érhető el, ahol – az egyéb információk mellett – az is fellelhető, hogy rendezvényekre is kiszállítják a minőségi folyóborokat. Sőt, mivel a cég nagykereskedelmi engedéllyel rendelkezik, az éttermek, illetve a vendéglátó-ipari egységek üzemeltetőinek is megéri, hogy áttekintsék a kínálatot, hátha rábukkannak olyan különlegességre, amit a „ház boraként” szolgálhatnak fel vendégeiknek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online