Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csömörön jubilál a GKRTE egyházi- és világi borok versenye

2015-03-04 09:34:05

Ebben az esztendőben jubileumához érkezett a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) által meghirdetett Egyházi- és Világi Borok Versenye. A 2006-ban hagyományteremtő szándékkal Gödöllőn útjára indított kezdeményezésnek egy évvel később Fót, majd 2008-ban Pécel, 2009-ben Mogyoród, 2010-ben Nagytarcsa, 2011-ben Tóalmás, 2012-ben Veresegyház, két évvel ezelőtt Nyársapát, míg tavaly Dány adott otthont.

Az idei, sorrendben tizedik rendezvénynek április 22-én, szerdán Csömör lesz a házigazda települése. Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő eseményre elsősorban olyan borászok, borászatok, vagy bortermelők jelentkezését várják, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használatos borok készítését, illetőleg pincészetük és/vagy boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét viselik. A bor és az egyház kapcsolata természetesen nem kizáró ok, hogy valaki részt vegyen a versengésben, ezáltal azok is nevezhetnek, akik úgy gondolják, boraik minősége kiállja a megmérettetést.

A versenyre fehér-, rosé- és vörösborokkal lehet nevezni, legkésőbb április 15-ig (szerda). Nevezési díj mintánként 2 ezer forint.
A benevezett borokról szakmai zsűri mond bírálatot. A legjobbnak értékelt 3 borminta elnyeri a BASF-CHAMPION címet. Az eredményhirdetést május 30-án, szombaton rendezik meg Csömörön. A GKRTE által meghirdetett borversenyre történő nevezésről további részletek itt olvashatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online