Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Díjazták, hogy sokat tettek a gödöllői kultúráért

2015-01-22 20:17:16

A helyi önkormányzat által 1998-ban alapított Gödöllő Kultúrájáért díj történetében tizenhetedszer adták át a szakmai elismerő címet. Január 22-én, a kora esti órákban a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében, a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett városi eseményen dr. Horváth Zoltánt, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének (GÖFME) alapítóját, szakmai irányítóját, valamint a kortárs helyi-, illetve környékbeli képző- és iparművészek alkotásait immár több mint hat éve bemutató és forgalmazó Levendula Galéria vezetőjét, Sz. Jánosi Erzsébetet érte az a megtiszteltetés, hogy közössége nevében átvegye a pénzjutalommal járó kitüntetést.


Ahogy leperegtek a kisfilmes bemutatások, a díjazottak köszönetet mondtak. Mindenkinek, ahogy ez ilyenkor megszokott. Horváth Zoltán hosszabban, Sz. Jánosi Erzsébet tömörebben tolmácsolta gondolatait.
A 17 éve életre hívott GÖFME művészeti vezetője kihangsúlyozta: - Egyedül a díj közelébe sem jutottam volna. Nem tudok énekelni és pocsék színész vagyok - mondta. Ezzel tette egyértelművé, hogy ez nem az ő díja, hanem a „mi” díjunk.
A Levendula Galéria irányítója azt emelte ki, hogy évekkel ezelőtt elültettek egy varázsmagot, ami a közösség erejével csodafává érett.

A csaknem telt ház előtt lezajlott esemény elején a gödöllői zeneiskola népzenét játszó Csörgődió Triója szórakoztatta a publikumot. Miután a jutalmazottak a nézőtérre ültek, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete felnőtt és gyermek tagjainak meglepetésműsora ragadtatta tapsra, nevetésre, és olykor meghatódásra az esten résztvevőket. Mi több, díszletként egy farönkbe állított balta is felkerült a színpadra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online