Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három gödöllői lány is részese volt a MEVZA-tornán szerzett ezüstéremnek

2014-12-30 13:27:01

December 28-a és 30-a között Nyíregyháza adott otthont az ifjúsági korú (U18) röplabdás lányok MEVZA (a sportág közép-európai szervezete) tornájának. Az eseményen – hazánk korosztályos válogatottján kívül – Csehország, Szlovákia és Ausztria legjobbjai vettek részt.

A megmérettetés-sorozatnak az kölcsönzött gödöllői érdekeltséget, hogy hazánk együttesében pályára lépett a szélsőütő Radomszki Boglárka (b) és a centerposzton jeleskedő Kalotai Zsófia (j), akik egyre többet jutnak szóhoz a bajnokságban éllovas TEVA-Gödöllői RC csapatában, a helyi nevelésű tehetségek közül pedig a liberóként számításba vett Maurer Katalin volt tagja a keretnek. Ezen felül az sem elhanyagolható körülmény, hogy nemzeti formációnk a gödöllői utánpótlás-nevelésben foglalkoztatott Szabados István szövetségi edző vezérletével harcolt a minél előkelőbb helyezés eléréséért.

A magyar lányok az első csoportmeccsükön 3-1 arányban kikaptak a csehektől, ám ezt követően 3-0-ra verték Szlovákiát, majd 3-1-re Ausztriát. Csoportmásodikként a harmadik helyen végzett Ausztriával találkoztak az elődöntőben, ahol 3-1 arányú sikert értek el. A torna fináléjában Csehország csapata ellen kellett küzdenie a Szabados-alakulatnak a végső diadalért.
Az első két játszmát a csehek szoros csatában, 25-22-re, illetve 28-26-ra nyerték. A harmadik szettben azonban szépítettek a mieink (25-18). Az egyenlítésre viszont nem maradt erő, a záró, 25-13-as vendégsikerrel befejeződött felvonásban a cseh lányok már az elején eldöntötték a meccs és a tornagyőzelem sorsát, így a magyar U18-as leány válogatott ezüstérmes lett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online