Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Igyunk csapvizet! Évente több százezerszer ellenőrzik

2014-12-02 17:59:31

A lakosságot a csapvíz fogyasztására ösztönző kampányt indított december 2-án öt, állami tulajdonú regionális vízmű. Az általuk kínált 15 mintát december 22-ig lehet megkóstolni és minősíteni a budapesti Árkád Bevásárlóközpontban - mondta a kampányindítón Winkler Tamás, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

Részese még a kampánynak a gödöllői fogyasztási területen érdekelt Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., az Észak-dunántúli Vízmű Zrt., az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt., valamint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. is.

A csapvizet évente több százezerszer ellenőrzik laboratóriumokban, így a minősége kiváló, az ára miatt pedig mindenki számára elérhető - mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára. Az általa vezetett államtitkárság támogatja a kampányt, és a jövőben a hivatalban csak csapvizet isznak ásványvíz helyett - tette hozzá.

A kampány végén összesítik a vízmintákra leadott szavazatokat, így kiderül, hogy melyik a legjobb. Emellett az Árkád Aquabárjában a gyerekek megtervezhetik a csapvizes palack címkéjét és ezek közül is kiválasztják a legjobbat.
Az öt regionális vízmű tavaly már indított közös kampányt, akkor a hatékony vízfelhasználást propagálták. A társaságok évi 91 milliárd liter vizet állítanak elő, 1.800 települést látnak el és 6.200 dolgozót alkalmaznak. Forrás: MTI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online