Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllőieket is megkérdezik: miből élnek?

2014-10-20 09:12:42

Október 20-a és december 7-e között a háztartások életkörülményeit feltáró országos felmérést végeznek. Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre, kezdeményezője és koordinátora az Európai Központi Bank (EKB). A felmérés hazánkban 167 településen összesen 18 ezer háztartást érint, véletlenszerű kiválasztással. A kiválasztott települések között ott van Gödöllő is, így a helybéliek számíthatnak a megkeresésre.

A felmérés során megkérdezett háztartások válaszadásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a háztartások megélhetéséről, gazdálkodásáról. Az Európai Központi Bank a döntések minél körültekintőbb megalapozása érdekében igyekszik információkat gyűjteni az európai háztartások pénzügyi helyzetéről és fogyasztási szokásairól. A felmérés első szakasza az euro-övezet tagállamaiban 2010-ben és 2011-ben történt, ehhez csatlakozott idén Magyarország.

A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: interneten vagy kérdező személyes közreműködésével. A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. A válaszoló háztartások 1.000 forintos étkezési-utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között összesen tíz darab táblagépet sorsolnak ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online