Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Michael Flatley világrekordjára törnek a gödöllői táncosok

2014-09-08 13:18:34

A világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosa jelenleg a magyar közönség előtt is jól ismert, ír származású Michael Flatley. Úgy tűnik azonban, hogy a legfürgébb lábtempójú világhírű kelta fenomén már nem sokáig marad csúcstartó a földkerekségen. Babérjaira szeptember 14-én, vasárnap 17.30 órától – a Belvárosi napokon – három fiatal gödöllői táncos pályázik. Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence, a Fricska táncegyüttes tagjai arra vállalkoztak, hogy bebizonyítsák mindenkinek: nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

A Fricska tagjai több mint 10 éve táncolnak különböző együttesekben, valamennyien szólótáncverseny-díjasok. A formáció hazai és külföldi versenyeken is komoly sikereket tudhat magáénak. Tavaly – többekkel együtt – ők képviselték Magyarországot a Smithsonian Fesztiválon, Washingtonban. Vezetőjük Moussa Ahmed, a csapat többszörös aranysarkantyús táncos vezetője elmondta: a világrekord-kísérlet során a Kárpát-medence legvirtuózabb táncai elevenednek meg. A publikum megcsodálhatja a szatmári betyárok botostáncait, az erdélyi legényes versengést, valamint a hegyvidéki pásztorok harci táncait. Eddig még nem ismert ritmusprodukciók szolgáltatják a rekordkísérlet alapját – tette hozzá a Fricska vezetője.


A világrekord kísérlet hitelesítését a Magyar Rekord Egyesület három tagja, köztük Sebestyén István elnök vállalta. Nem megerősített források szerint Flatley világrekordja 35 kopogás/másodperc, csak lábbal. A Fricska célja 35 leütés megdöntése kézzel és lábbal is. Két percig hárman felváltva fogják ütni a ritmust, ami közel 4.500 csapást és kopogást jelent. Hír: Láng D. István, fotó forrása: facebook

Zombor Leventének 2012 telén sikerült
Szűk két éven belül ez lesz a második kulturális kötődésű világrekord-kísérlet Gödöllő. Tavalyelőtt decemberben Zombor Levente, a Talamba ütőegyüttes frontembere egy perc alatt 862 ütést mért xilofonjának hangolt falapjaira.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online