Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Terjeszkedik a „gödöllői modell”

2014-08-28 16:42:50

Mintegy 170, közoktatásban jártas szakember részvételével rendeztek múzeumi tanévnyitót a délutáni órákban a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában. A rendezvényen megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel Pánczél János, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) gödöllői és aszódi tankerületének igazgatója (képen), aki mondandójában kiemelte: hamarosan a kastélyra is kiterjesztik azt a – minisztériumi körökben – „gödöllői modellnek” titulált múzeumpedagógiai együttműködési rendszert, amit a KLIK helyi tankerülete az elmúlt években kialakított a Gödöllő Városi Múzeummal és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központtal.


A szorosabb kapcsolat legfőbb lényege abban keresendő, hogy a KLIK szakmai irányítása alá tartozó oktatási intézmények kihelyezett tanórákat tarthatnak, illetve szemléltetéshez – egyfajta segédeszközként – igénybe vehetik a múzeum és a könyvtár birtokában lévő háttéranyagokat.

A KLIK gödöllői és aszódi tankerülete által szakmailag és anyagilag egyaránt támogatott együttműködés kapukat nyit a fiatalok számára – fogalmazott Pánczél János. A két körzetben több mint negyven közoktatási intézmény számára új távlatokat jelentő kooperációt Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiváló lehetőségnek nevezte, és arra buzdította a pedagógusokat, hogy éljenek vele.
A megállapodást hamarosan, várhatóan szeptember első felében írják alá.

A Gödöllői Királyi Kastély múzeumpedagógiai foglalkozásairól bővebb információ ezen az elérhetőségen olvasható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online