Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amíg erőm engedi, szeretnék a kultúra értékeinek munkása lenni

2014-08-20 19:11:44

Ferenczi Anna átvette a Gödöllő Díszpolgára kitüntetést, az azt igazoló oklevelet és a település címerével ékesített arany pecsétgyűrűt. Ezzel ő lett a város legrangosabb elismerő címének 1996-os újraalapítása óta eltelt időszak tizenkilencedik díjazottja.

Az idén 69 éves zenepedagógus tiszteletére megrendezett ünnepi képviselőtestületi ülés helyszíne a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciaterme volt augusztus 20-án, a kora esti órákban. A közel három és fél évtizedes, példaértékű zenepedagógia munkásságot felmutató Ferenczi Anna zongora-szolfézs tanár, a gödöllői Fréderic Chopin Zeneiskola nyugalmazott igazgatója (1991-2008) 1975-ben került Gödöllőre, és sikerekben gazdag munkásságát tizenkét évvel ezelőtt Gödöllő Városért díjjal ismerték el.

A díjátadó ceremónia második felében kulturális betétszámokkal (Cantus Ludus énekegyüttes, Madarászi László vers, illetve a zeneiskola tanárainak és növendékeinek előadása) is köszöntötték Ferenczi Annát, aki köszönőbeszédében – többek között – elmondta: tele van a szíve hálával, mert 39 éve egy olyan városban élhet, ahol sok-sok jó barátra, értékekre nyitott tanítványokra, lelkes szakmai társakra, egyházi közösségre és olyan városvezetésre találtam, akik segítik és erősítik mindazt a munkát, amit kitartással, áldozatkészséggel próbálunk felvállalni. Hozzátette: azért kell többes számban fogalmazni, mert az, hogy most itt állhat, csak azért történhetett meg, mert éveken keresztül szeretetben és összefogva egymással próbálták elültetni a gyerekekben a zene és a kultúra magvait, és dolgoztak azon, hogy ezek szárba szökkenjenek, virágot és gyümölcsöt hozzanak.
Mondandója végén – a Gödöllőn nemzetközi fesztivál létrehozásában is gondolkodó – Ferenczi Anna kiemelte: a jövőben is szeretne ebben a városban a kultúra értékeinek munkása lenni, minél több embernek átadni a valós értékeket. Valahogy úgy, mint egy kis gyertyaláng, ami továbbterjedve fényárba borítja a templomot. - Addig, amíg van erőm, továbbadni mindazt, amit ajándékba kaptam – zárta szavait Gödöllő újdonsült díszpolgára.

A Gödöllő Díszpolgára kitüntetés 1996-os újraalapítása óta tizennyolcan részesültek ebben az elismerésben. Ferenczi Anna olyan illusztris társasághoz csatlakozott, mint dr. Habsburg Ottó (1996), dr. Fényi Ottó (1997), Kirchhofer József (1998), dr. Mészáros István (1999), Steiner László (2000), dr. Vámos János (2001), dr. Bodó Szilárd (2002), Winkler Nándor és Heltai Miklós (2003), dr. Fallenbüchl Zoltán (2004), Szendrő Szabolcs (2005), dr. Makra Csaba (2006), Szecsődi Péter (2007), Tóth Krisztina (2008), dr. Fábri Mihály (2009), Pécsi Ildikó (2010), Oszvald Marika (2012), valamint Szűcs Lajos (2013). Az ezt megelőző, nem önkormányzati időszakból Remsey Jenő György (1977) és Csiba József (1986) díszpolgári címét tartják számon Gödöllőn.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online