Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Háromszáz ajánlással lehet polgármester-jelöltté válni Gödöllőn

2014-08-18 17:19:31

A választási eljárásról szóló törvény szerint az október 12-én esedékes önkormányzati választáson azok a jelöltek vehetnek részt, akik összegyűjtötték az induláshoz szükséges számú választópolgári támogató ajánlást. A választópolgárok – miként az áprilisi országgyűlési-, illetve a májusi EP-választáson – ezúttal is több jelöltet is ajánlhatnak.

Az érvényben lévő jogszabály alapján képviselőjelölt az lehet, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1 százaléka jelöltnek ajánlott. Gödöllő esetében polgármesterjelölt az lehet, akit legalább 300 választópolgár jelöltnek ajánlott. A jelöltállításhoz szükséges ajánlások pontos számát a helyi választási iroda vezetőjének, vagyis, a jegyzőnek kell megállapítania.

Dr. Nánási Éva, városunk címzetes főjegyzője – alapul véve az augusztus 15-én, pénteken a névjegyzékben szereplők adatait – augusztus 18-án eleget tett a törvényi előírásnak. Közleménye értelmében a Gödöllőn kialakított 10 egyéni választókerületben az alábbiak szerint alakulnak a jelöltállításhoz szükséges minimális aláírás-számok:

I.:
30 fő választópolgár ajánlása
II.:
29 fő választópolgár ajánlása
III.:
27 fő választópolgár ajánlása
IV.:
25 fő választópolgár ajánlása
V.:
28 fő választópolgár ajánlása
VI.:
20 fő választópolgár ajánlása
VII.:
27 fő választópolgár ajánlása
VIII.:
25 fő választópolgár ajánlása
IX.:
29 fő választópolgár ajánlása
X.:
22 fő választópolgár ajánlása

Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármester-jelöltet szeptember 8-án, hétfőn 16 óráig kell bejelenteni, a kompenzációs listát állítóknak pedig további egy nap áll rendelkezésükre, hogy leadják a névsort.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online