Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újra Tarnai Richárd a Pest megyei Kormányhivatal élén

2014-07-10 09:55:41

A Magyar Közlöny július 8-i számában megjelent miniszterelnöki határozat értelmében Orbán Viktor kormányfő – a miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János javaslatára – július 1-jei hatállyal a képen látható dr. Tarnai Richárdot nevezte ki kormánymegbízottá Pest megyében. A mostani kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt.

A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. További munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthetnek, a megszigorított szabályok szerint nem lehetnek országgyűlési képviselők és választott önkormányzati tisztséget sem tölthetnek be. Tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet azonban végezhetnek.

A Kispesten élő, feleségével öt gyermeket nevelő Tarnai Richárd számára a feladat ellátása nem újdonság, hiszen az előző kormányzati ciklusban is ő töltötte be ezt a pozíciót. A 2010-től a Fidesz-KDNP színeiben országgyűlési képviselőként ténykedő politikus az április 6-án lezajlott választáson nem jutott mandátumhoz a 199 fősre szűkített magyar parlamentben, így esetében nem áll fenn összeférhetetlenség.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online