Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Polgármesteri privilégium az ezüstérem adományozása

2014-05-15 17:27:02

Új elemként beépült a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletbe a Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elnevezésű díj. A település első embere által az utóbbi években már többször is átadott elismerés rendeleti szintre emelését a polgármester azzal indokolta, hogy a városban számos elismerésre váró tehetség él, azonban a városi díjban részesíthető személyek száma – a Gödöllő Város Díszpolgára és a Gödöllő Városért díj elnyerésének átlagosnál magasztosabb követelményszintje miatt – korlátozott az ezt szabályozó rendeletben.
A 4,3 centiméteres átmérőjű, kör alakú Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért kitüntetés – aminek odaítéléséről kizárólag a polgármester dönt – révén lehetőség nyílik azon személyek, közösségek, szervezetek elismerésére, akik a város gazdasági-, kulturális-, oktatási-, szociális-, egészségügyi-, sport- és közösségi életében maradandót alkottak, kiemelkedő eredményeket értek el, kiemelkedő szervező és irányító tevékenységet folytatnak, innovatív szakmai programot dolgoznak ki és alkalmaznak, illetőleg színvonalas és eredményes munkájukkal szolgálják a társadalmat és Gödöllő városát.

A Gödöllő Város Díszpolgára és a Gödöllő Vállalkozója díjban részesülők kivételével, a jövőben jobban járnak azok a kitüntetettek, akik a Gödöllő Városért díjat, a Gödöllő Kultúrájáért díjat, a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjat, valamint a Gödöllő Egészségügyéért díjat érdemlik ki.
A Gödöllő Városért díjas személyek az eddigi 100 ezer forint helyett 200 ezer forintot kapnak, az elismerést elnyerő közösségek pénzjutalma pedig 300 ezer forintról 400 ezer forintra emelkedik. A pedagógusnapkor esedékes Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjjal kitüntetett személyek 100 ezer forintra számíthatnak a korábbi 50 ezer forinttal szemben. Hasonló a helyzet a kulturális és egészségügyi díjas személyeknél is, míg ez utóbbi elismerés közösségi jutalmazottjai az eddigi 150 ezer forint helyett 200 ezer forintra tarthatnak igényt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online