Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csak ésszel, emberek: az internet nem felejt!

2014-05-08 15:13:41

A mai tinédzserek már létezni is alig tudnak az internet nélkül. A világháló – az előnyein túl – számos veszélyforrást is rejt magában. Annak érdekében, hogy a fiatalok biztonságosan tudják használni az internetet és ne váljanak annak áldozatává, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) ismeretterjesztő előadás-sorozatot indított az idei év elején.

A program gödöllői állomáshelye május 8-án, a kora délutáni órákban a Gödöllői Királyi Kastély lovardája volt. A mintegy 300 helybéli diák részvételével lezajlott eseményt Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója (képen balra) nyitotta meg, majd Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője osztotta meg gondolatait. A szaktárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kihangsúlyozta: az ismeretterjesztő előadás során nem az internet ellen kampányolnak, hanem annak tudatos használatáért.

Az internet nem felejt! című, mintegy másfél órás előadás során alapos és átfogó ismeretekkel, tanácsokkal vértezték fel az ifjúságot, közvetlen, fiatalos hangnemben, főként a közösségi oldalak használatában rejlő veszélyekre fókuszálva. A humoros megnyilvánulásokat sem nélkülöző előadók – nevezetesen: Egerszegi Anna, Pataki Gábor és Kiss András – célul tűzték ki azt is, hogy meggyőzzék a fiatalokat arról, hogy – például – internetes zaklatás esetén nem csak érdemes, hanem szükséges a felnőttek segítségét kérni.


A gödöllői eseményen is elhangzott, hogy a világhálón egymással megosztott információk, személyes adatok, fotók nem csupán általunk elérhetőek, és sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy, amit az internetre feltöltöttek, az örökre megmarad, nem lehet törölni, ugyanakkor – akár zaklatássá váló módon – vissza lehet élni velük. Videó forrása: KIM



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online