Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rákapcsolnak a természeti celeb népszerűsítésére

2014-04-07 12:14:39

Egy évvel ezelőtt minden bizonnyal sokkal kevesebben lettek volna kíváncsiak a mintegy 300 éves gödöllői óriás vadkörtefára, ám időközben a példátlan természeti egyed tavaly novemberben elnyerte az Év fája címet hazánkban, majd második lett az idén márciusban zárult Év Európai fája vetélkedésben. Ezzel a gondolattal nyitotta meg a Szent István Egyetem (SZIE) botanikus kertjében hétfő délelőtt lezajlott sajtótájékoztatót dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja.

A szabadtéri rendezvényen dr. Tőzsér János, a SZIE rektora kihangsúlyozta, hogy a híressé vált vadkörtefán kívül számos természeti ritkaságban bővelkedő botanikus kert az utóbbi időben az érdeklődés fókuszába került, ami országosan is ráirányítja a figyelmet az ott folyó munkára. Egyre több látogató keresi fel a kertet, ami nagyon jól beleilleszthető a helybéliek és a várost felkereső turisták programjába. Ezt az irányt tartani kell, emelte ki mondandójában a rektor, majd bejelentette, hogy az egyetem együttműködési megállapodás kertében kapcsolatba kíván lépni a Gödöllői Királyi Kastéllyal, hogy az idelátogatók szervezett formában is eljuthassanak a botanikus kertbe.


Ugyancsak a vén vackorként is nevezett famatuzsálem népszerűsítését szolgálja az a kezdeményezés, miszerint: hamarosan szelfiverseny indul a botanikus kert Facebook-oldalán. Erre olyan képek feltöltését várják, amik a pályázó személyek vagy családok, közösségek és a díjnyertes gödöllői természeti celebnek titulálható vadkörtefa „kapcsolatát” rögzítik.

A Szent István Egyetem botanikus kertje hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között látogatható. Hétvégén pedig előzetes bejelentkezés (telefon: 06-28/522-000/2301) alapján fogadnak vendégeket. A felnőttek 500, a diákok és a nyugdíjasok 300 forintért térhetnek be a kertbe, ahol a csoportok (legalább 6 fő) kedvezményes belépőt válthatnak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online