Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ez nem szappanopera, ez az ország

2014-04-01 10:36:40

Lengyel Szilvia, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője és a gödöllői központú választókerület képviselőjelöltje március 31-én a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ rendezvénytermében látta vendégül Nagy Bandó András humoristát, a párt Csongrád megyei 4-es számú választókörzetének jelöltjét, aki nem kisebb „hal”, mint a kormányzóerő egyik prominense, Lázár János ellen méreti meg magát.

A Hát én immár kit válasszak? címmel beharangozott kötetlen beszélgetés kezdetén az 50 éve pódiumon álló és 40 éve humorral, indulattal véleményt formáló Nagy Bandó András saját szórólapját osztotta szét, míg Lengyel Szilvia az LMP listás sorszámát hangsúlyozó (8.) öntapadós címkével körberagasztott zöld almát adott az érdeklődőknek.

A kétoldalú támadások kereszttüzébe került, az országot érintő kérdésekben szavát hallató, a parlamenti küszöb eléréséért küzdő kispárt mellé álltam – olvasható Nagy Bandó szórólapján. A humorista azt is megjegyzi, azért, mert lehetne másképp is országot építeni, és az LMP nélkül szegényebb lenne a törvényhozás.
A napjainkra kialakult politikai viszonyok egyik rákfenéjét Nagy Bandó abban látja, hogy túlzott mértékűvé vált az emberekben a nagypártok iránti fanatizmus, kisebbségben vannak azok, akik kíváncsiak, akarnak beszélgetni és szívesen meghallgatják mások véleményét is. A helyes voksolás a humorista szerint ott kezdődik, hogy a választó hajlandó megismerni a pártok ígéreteit, ami alapján elmegy szavazni – ha úgy tetszik, tudatosan véleményt nyilvánítani –, majd számon is kéri azokat.
- Ez az, amit vagy tapintunk, vagy megy ez az ormótlanul durva kampány, ami az egész világunkat felrúgja, mert nem tudom úgy kinyitni a tévét, hogy ne halljam, kit ítélnek, kit tartóztattak le, ki, mennyit lopott. Baromira kevés Orbán Viktortól, hogy azt mondja, folytatjuk. Ez tudják, hol megy? Szappanoperában. Az egyik rész véget ér, és odaírják: holnap folytatjuk. De ez nem szappanopera, ez az ország.
Mit csinál Mesterházy Attila? Hofi-paródiát. A kampánygyűlésein úgy viccelődik, úgy nyomja, úgy billeg, mint Hofi. Csak nem olyan jó.


A kötetlen beszélgetés során a résztvevők kitértek arra is, hogy Lengyel Szilvia 2012 októbere óta tagja a magyar parlamentnek. Az elmúlt évben a gödöllői kötődésű képviselők közül ő szólalt fel a legtöbbet. Elmondása szerint derűlátó, hiszen jó esély mutatkozik arra, hogy az LMP bekerül a szűkített létszámú országgyűlésbe. Négy éve úgy lépték át a küszöböt, hogy nem minden választókerületben volt jelöltjük. Most minden körzetben van. Az LMP eredményessége a gödöllőieknek is jól jöhet, hiszen – a körzet egyéni képviselője mellett – a párt országos listáján 8. Lengyel Szilvia is visszaülhet a törvényhozás házába.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online