Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Félmillióval csökkent 2014-re a gödöllői sporttámogatási keret

2014-03-26 13:35:36

A tavalyi 46,5 millió forinttal szemben ebben az esztendőben félmillió forinttal kevesebbet áldoz a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői városvezetés a helyi sportélet szereplőinek támogatására. Az előirányzat mértéke alig haladja meg a település idei évre elfogadott költségvetési főösszegének 6 ezrelékét.

A városi egészség- és sportnevelési program tavaly még kapott 5,5 millió forintot, idén azonban már nincs szükség ilyen keretre. A Gödöllői Sportszövetség ebben az évben is 5 millió forintra tarthat igényt, és változatlan maradt a polgármesteri hivatal polgármesteri kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló 4 millió forintos tétel is. Ezen felül van egy tartalékkeret, ami 6,3 millió forintos összeget takar. A három összeg a teljes előirányzat egyharmadát teszi ki.

A tavalyi 20 millió forinttal szemben, 2014-ben 18 millió forint jut a kiemelt egyéni (Gödöllői EAC atlétika és vívás) és csapat versenysport szakosztályok (Gödöllői Röplabda Club, Gödöllői Sport Klub asztalitenisz szakosztály) pályázati úton történő alap-, illetve eredményességi támogatására. Akárcsak az elmúlt esztendőben, idén is 3,2 millió forinton osztozhatnak a nem kiemelten támogatott gödöllői versenysport szakosztályok, a szabadidősport egyesületeknek pedig ezúttal is 2,8 millió forintot szánnak.

2013-hoz képest félmillió forinttal növekszik a F.U.T. Alapítvány dotációja (2,6 millió forint), míg a Városi Diáksport Bizottság – akárcsak az elmúlt két évben, idén is – 2,1 millió forintra számíthat a települési költségvetéstől. Varga András javaslatára bővült az oktatási intézmények pályázati úton, pontrendszer alapján történő motivációs támogatása: az elmúlt évi 1,8 millió forint helyett, 2014-ben 2 millió forintot juttatnak a helyi iskoláknak.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online