Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire készül a Jobbik?

2014-03-15 19:17:58

A nemzeti ünnep napján, a párt fővárosban lezajlott rendezvényét követően, Gödöllőn, az Erzsébet királyné Szálloda szekciótermében – Bertha Szilvia országgyűlési képviselőjelölttel közösen – tartott lakossági fórumot Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A rendezvény előtt a sajtó képviselői is kérdezhettek a politikustól.

Felvezetőjében a Jobbik miniszterelnök-jelöltje – mások mellett – kitért arra, hogy a szabadság olyan fontos a magyar ember számára, mint a levegő. Egész történelmünk nem szól másról, mint a szabadságért vívott harcról. A mi korosztályunknak is meg kell küzdeni érte. Jelenleg az Európai Unió, a multinacionális cégek és bankok gyámságával szemben. De nem úgy, mint az ország mostani miniszterelnöke, aki szintén szabadságharcot hirdetett, ám ez nem jelenti azt, hogy meg is vívja. Orbán Viktor nem gazdasági szabadságharcot vív, hanem hatalmi harcot, közte, a Fidesz és az európai-, valamint magyarországi szocialisták között. Ez nem szól másról, mint a hatalom megtartásáról.
A Jobbiknak van programja, amire alapozzuk a kampányunkat. Három jelszava, a megélhetést, rendet, elszámoltatást. Tisztességes béreket és nyugdíjakat szeretnénk. A mostani tizedére, 5 ezer forintra csökkentenénk a szabálysértési értékhatárt. Eltörölnénk a képviselők mentelmi jogát, elrendelnénk a titkosítások feloldását és a politikusok dupla büntetésének bevezetését.
Mivel van programunk, a választási kampány hátralévő részében vitákat kezdeményezünk a többi párt szakpolitikusaival. Ennek lezárásaként szeretnék egy miniszterelnök-jelölti vitát, amiről már értesítettem Orbán Viktort, arra kérve őt, ne fusson el ez elől a vita elől, hiszen nagyon sok olyan ember van, aki nem tud pártot választani, és szüksége lenne arra, hogy megismerje, ki, mit ígér, ajánl a választópolgároknak. Amennyiben Orbán Viktor ezt a vitát nem vállalja, akkor gyáva ember, és gyáva ember ne vezesse Magyarországot.


Hírportálunk munkatársa azt kérdezte Vona Gábortól, hogy mire készül a Jobbik a választáson. A pártelnök a következőket mondta:
- Ha a képviselői mandátumok felét plusz egyet megszerezzük, akkor elégedettek leszünk. Választást szeretnénk nyerni, nem akarunk a második vagy a harmadik helyért ringbe szállni. Egy olimpián ez szép eredménynek számít, de a választáson gyakorlatilag csak a győztes tudja megvalósítani elképzeléseit. A magunk részéről mindent megteszünk, hogy így legyen. A többi a magyar embereken múlik. Jelenleg azt látom, hogy erősödünk, és akár nevető harmadikként célba érhetünk. A sorsolás után az utolsó helyre kerültünk a szavazócédulán, de van egy olyan mondás, hogy az utolsókból lesznek az elsők. A végén van a csattanó, és minden jó, ha a vége jó.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online