Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hallásébresztés terápia Gödöllőn

2014-01-21 09:32:24

Gyermeke túlérzékeny a zajokra? Gyakran befogja a fülét? Figyelem-, magatartás-, koncentrációzavarai vannak? Megkésett beszédfejlődéssel küzd? Diszlexiás? Diszgráfiás? A problémákra városunkban is akad megoldás, hiszen a Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés terápia már Gödöllőn is elérhető!


Manapság sokat hallunk tanulási zavaros, magatartás- és viselkedészavaros gyermekekről, diszlexiáról, diszgráfiáról. Ezeket a gyerekeket sokféle helyen, sokféle vizsgálatnak vetik alá, legrosszabb esetben vizsgálat nélkül megkapják a „buta” és „rendetlen” jelzőt. A gyermekek részképesség zavarainak okát keresve, szülőként, pedagógusként, egészségügyi szakemberként arra is gondolnunk kell, hogy a háttérben hallásprobléma is állhat. Lehet, hogy a gyermeknek túlhallása van, vagyis olyan hangokat is meghall, amit egy normál ember nem, és ez számára elviselhetetlen.
Túlhallásról (túlérzékeny hallásról) akkor beszélünk, ha valaki észlelni képes a nulla decibel alatti hangokat is (a nulla decibel egy viszonyszám, azt a leghalkabb hangot jelenti, amit az átlag emberi fül még észlelni képes).

A túlérzékeny hallás következményei lehetnek:
• rossz zajtűrés (fülek befogása)
• figyelem-, magatartás- és koncentrációs zavarok

• beszédészlelési problémák

• beszédértési problémák (visszakérdezések)

• hangzótévesztések

• logopédiai nehézségek

• diszlexia, diszgráfia

A túlhallás megállapítása audiológiai vizsgálattal történik, fontos azonban, hogy kiterjesztett hallásvizsgálatra van szükség, ahol a nulla decibel alatti tartományban is mérnek. Jelenleg ilyen speciális vizsgálatot három budapesti intézményben végeznek.

A túlhallás kezelhető!

Túlérzékeny hallással rendelkező gyermekünket sok kudarctól, tanulási nehézségtől óvjuk meg, ha felismerjük a problémát és eljutunk a megfelelő szakemberekhez. Ennek első lépcsője mindössze egy hallásvizsgálat! A túlhallás kezelésére kifejlesztett terápia Prof. Dr. Pataki László fül-orr-gége szakorvos, foniáter, logopédus, gyógypedagógus és Kolláth Zoltán csillagász szakember áldozatos munkájának eredménye.
A 10 napos Hallásébresztés terápia egy tanulási folyamat, melynek során a gyermek agya megtanulja, hogy figyelmen kívül hagyja azokat a hangokat, amikre „nincs szüksége”.

A Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés terápia már Gödöllőn is elérhető!
Ha szeretne többet megtudni a túlérzékeny hallásról, ha az Ön családjában is van a fentiekben felsorolt problémákkal küzdő gyermek, vagy csupán segítségre van szüksége ennek eldöntéséhez, forduljon hozzám bizalommal!

Varga Iza
Hallásébresztés Gödöllő

www.lt-hearing.com/godollo
Telefon: (+36-20) 961-4974


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online