Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ünnepi készülődés adománygyűjtéssel a Karácsonyházban

2013-12-05 14:17:33

December 8-a, vasárnap különleges nap lesz a Gödöllői Királyi Kastély pálmaházának életében. Nem csak a Mikulás látogat el az ünnepi díszbe öltöztetett helyszínre, hanem két élő rénszarvassal és manóival is találkozhatnak a látogatók. Ezen kívül pónilovaglással, pónisimogatással és kézműves foglalkozásokkal is várják az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

Mi több, az aprótalpúak mozgáskoordinációs fejlesztésen is részt vehetnek, hiszen délelőtt 9 és 11 óra között a Mocorgó Gyermektornás fiúk elkalauzolják a vendégeket Kalimpa, a „bábok bábjának” játékkal, zenével, dalokkal teli varázslatos világába. Ahogy ők mondják: a Mocorgó célja, hogy egyedülálló és tartalmas gyerekprogramokat szervezzen, amik központi gondolata az, hogy a mozgás a gyerekek legtermészetesebb megnyilvánulási formája. A Mocorgó programjának fontos elemei az óriásbuborékok, a gólyaláb, a bűvész- és zsonglőr-trükkök is, és ezek fergeteges kavalkádja felejthetetlen élményt nyújt minden gyerek számára.

Ez a nap tökéletes alkalmat nyújt a jótékonykodásra is: a résztvevők pénzbeli és tárgyi (játékok, sportszerek, ruhák) adományaival a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonok (1095 Budapest, Soroksári út 61.), valamint az Egészségügyi Gyermekotthon (1203 Budapest, Vas Gereben utca 21.) kicsiny lakóit támogathatják. Az adományok egyik részét sportszerek vásárlására fordítják az említett otthonok lakói számára, a fennmaradó összeget pedig arra, hogy ezeket a sporteszközöket irányított foglalkozásokon is használhassák. A szervezők egyetértenek a Mocorgókkal: a gyermekek mozgásának szakszerű fejlesztése alapvető fontosságú a gyereknevelésben. Ehhez pedig a megfelelő eszközök és a szakképzett pedagógusok jelenléte egyaránt szükséges.


Az advent harmadik hétvégéjén karácsonyváró kézműves foglalkozások állnak a pálmaház év végi programjainak fókuszában. December 14-én, szombaton tűzzománc ékszerek, valamint termésekből angyalkák és tündérek, mogyoró manók és toboz rénszarvasok készülnek. December 15-én, vasárnap spatula figurák kelnek életre (rénszarvas, angyalka), illetve karácsonyi hólabdák elevenednek meg szalvétatechnikával.
A Gödöllői Királyi Kastélyban működő pálmaház Karácsonyháza nem csak hétvégén, hanem az ünnepig minden nap szeretettel várja a látogatókat!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online