Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erzsébetre emlékezve verseltek a gödöllői kastély barokk színházában

2013-11-23 16:19:45

Immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Erzsébet királynénak emléket állító vers- és prózamondó versenyt Gödöllőn. A kastély barokk színházában november 23-án lezajlott kulturális seregszemlét – miként eddig is – a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete, a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai hozták tető alá.

A „Mesés, nagy gondolatok szállnak…” mottóval meghirdetett verseny elején a zsűrielnöki tisztséget betöltő Pécsi Ildikó, Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, Gödöllő 2010-ben megválasztott díszpolgára átadta az általa hét évvel ezelőtt alapított Arany Medál-díjat. Az elismerést idén a szervezésben segédkezők közül Mihályné Kiss-Simon Judit, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ munkatársa, a támogatók köréből pedig a domonyvölgyi Lázár Lovaspark érdemelte ki.

Városunk kastélyának barokk színházában négy kategóriában mérték össze felkészültségüket a verselők. Összesen ötvenegyen állhattak színpadra az értékes díjakért. Teljesítményükről – Pécsi Ildikón kívül – Fülöp Attiláné, a könyvtár igazgatónője, Buka Enikő, a zeneiskola igazgatónője, Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély Múzeumi Osztályának vezetője és Szelba Szabolcs, a Premontrei Gimnázium tanulója, mint diákzsűri alkotott véleményt.

A legfiatalabbak, azaz, a 10-12 évesek kategóriájában (21 induló) Papp Máté, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak (felkészítő tanára Balogh-Fazekas Andrea). A 13-15 évesek között (13 induló) Juhász Lilla Bella (Petőfi iskola, felkészítő: Kelemen Marianna) lett az első, míg a 16-19 évesek kategóriájában (9 induló) Szabó Arnold (Premontrei Gimnázium, felkészítő: Mucsi Ildikó) produkciója aratta a legnagyobb sikert. A zenei művek tolmácsolói (8 induló) közül Felkai Lili (Frederic Chopin Zeneiskola, felkészítő: Balogh Ágnes) örülhetett a győztesnek járó jutalomnak.

A legeredményesebb felkészítő munka elismeréseként a Hajós Alfréd Általános Iskola pedagógus közössége vehetett át különdíjat. A Gödöllő Városa által felajánlott tárgyjutalmat Lukács Lilla Réka (Premontrei Gimnázium), Csigi Máté (Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium), Végi Orsolya (Petőfi iskola) és Kurucz Jessica Kitty (Premontrei Gimnázium) érdemelték ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online