Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A górékat egyhavi, a beosztottak kétheti jutalom illeti meg

2013-11-14 12:11:10

Gödöllőn idén is jutalmazzák az önkormányzat égisze alá tartozó a közintézmények dolgozóit. Az év végi különpénzből a vezető beosztásban lévők egyhavi, a melósok kétheti bérüknek megfelelő összegű, differenciáltan szétosztható összegre számíthatnak. A polgármester és helyettesei egyhavi jutalomra tarthatnak igényt.

Tekintettel arra, hogy a gödöllői önkormányzat által fenntartott intézményi körben – ötöt (szociális otthon, Tormay Károly Egészségügyi Központ, könyvtár, múzeum és az intézményi ingatlantakarításban dolgozók) leszámítva – képződött kisebb-nagyobb mértékű bérmegtakarítás, a helyi képviselőtestület tagjai által jóváhagyott határozati javaslat elfogadásával sikerült elérni, hogy valamennyi, a helyi önkormányzat égisze alá tartozó egységnél legyen lehetőség az év végi jutalmazásra. A vezetők egyhavi, a dolgozók kétheti bérnek megfelelő év végi különpénzben reménykedhetnek.

Az ehhez szükséges feltételt 35.032.000 forintos nagyságrendű városi költségvetési tétel átcsoportosításával teremtették meg, amiből 27.584.000 forint a bért, míg 7.448.000 forint a járulékot fedezi. Határozatukban a településirányítók felhívták az intézményvezetők figyelmét arra, hogy a jutalmakat differenciáltan, az elvégzett teljesítmény alapján oszthatják ki.

Gödöllő kiegyensúlyozott és stabil gazdálkodásának folyamatos fenntartásáért, a feladatellátás körülményeinek biztosításáért, illetőleg az elvégzett és folyamatban lévő fejlesztések érdekében végzett tevékenységért extrapénzben részesült városunk polgármestere és két helyettese is. Gémesi György bruttó 521.775 forintra tarthat igényt, míg Tóth Tibor és Pecze Dániel személyes bevétele félmillió-, illetve 490 ezer bruttó forinttal növekszik az akár 13. havi fizetésnek is felfogható plusz juttatással. A többségi szavazással jóváhagyott kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online