Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Helyi járatok: újra nekiveselkedett a városvezetés

2013-10-30 11:13:08

Ami a helyi autóbusz közösségi közlekedés, mint közszolgáltatás tárgyában kiírt pályázatokat illeti, kitartónak tűnik a gödöllői önkormányzat. Az elmúlt években folyamatosan próbálkozott ezzel a módszerrel olcsóbb szolgáltatót találni a városvezetés, eleddig – főként a valós piaci verseny hiányában – eredménytelenül. Legutóbb tavaly ősszel írtak ki pályázatot, ami sikertelenül zárult, így – miként már jó ideje – ebben az évben is a Volánbuszra hárult a feladatellátás: csaknem 100 millió forintos városi költségvetési támogatás ellenében.

Október 30-án újabb pályázati kiírást fogadtak el a városatyák, aminek ajánlattételi határideje január 16. Az ajánlattevők értékelésénél a fiskális szempontok 70 százalékkal esnek latba, míg a szakmai paraméterek 30 százalékos súlyozást jelentenek. A nyertes március 1-jétől állíthatja menetrendbe a buszparkját Gödöllőn, és 2015. február 28-ig cirkulálhatnak járművei a 11 városi vonalon.

A Volánbusszal kötött szerződést jövő év február 28-ig meghosszabbították, de nem lenne meglepő, ha ezt követően is ez a társaság fuvarozná az utasokat a Gödöllő belterületén működő járatokon. Erre utalt hozzászólásában Kovács Barnabás (MSZP), mondván: nincs másról szó, mint arról, hogy egy újabb tiszteletkört futunk.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online