Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egészségesebb környezetbe menekítik a logopédiai osztályokat

2013-10-29 13:41:40

November 4-étől a Petőfi iskola által korábban használt, Mátyás király utca 10. szám alatt található épületben folytatódik a tanítás az Erkel iskola kötelékébe tartozó alsó tagozatos logopédiai osztályokba járó gyermekek számára.

A kényszerű költözés oka abban rejlik, hogy a tavaly ősztől a VM Mezőgazdasági Intézetének Tessedik Sámuel utcai telephelyén működő négy logopédiai osztály tanárai, diákjai és azok szülei idén nyártól gyakran „büdöset éreztek”, illetve különböző egészségügyi problémákat jeleztek.
Bár a hatósági vizsgálat jelenleg is tart, nem zárható ki, hogy a telephelyen fellelhető egyik szervezet végez olyan tevékenységet, aminek következtében megnő a légtérbe jutó jód-koncentráció, és ez idézi elő a panaszokat, túlmenően, hosszabb távon akár komoly egészségkárosodást is okozhat.

A kockázatok további vállalása nem tűrt halasztást, ezért a polgármester soron kívül döntött a Tessedik utcai helyiségek kiürítéséről, valamint a Mátyás király utcai önkormányzati tulajdonú fogadóépület tanításra alkalmassá tételéről. A gödöllői városatyák október 30-i ülésükön határoznak az ügyben. A javaslat elfogadása esetén az Erkel iskola 2015. június 30-ig ingyenesen, működési jelleggel használhatja a létesítményt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online