Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ünnepszámba menő koncertek a Liszt Fesztiválon

2013-10-15 18:56:48

Bogányi Gergely, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas világhírű zongoraművész hosszú ideje visszatérő vendége a Gödöllői Királyi Kastélynak. Neve szinte egybeforrt az ősszel esedékes Liszt Fesztivállal, aminek koncertprogramjai ebben az évben egyházzene-pedagógiai konferenciával is bővültek. A fesztivál október 18-a és 23-a között zajlik a műemlék-együttes lovardájában és barokk színházában.

A XII. Liszt Fesztivál apropóján arra kértük Bogányi Gergelyt, néhány mondatban avassa be az érdeklődőket a koncertsorozat rejtelmeibe. A világhírű zongoraművész az alábbi gondolatokat fűzte a programhoz:

- Október 18-án, pénteken 19 órakor a magyar zongoristák fiatal generációjának két legkiválóbb képviselője, Balázs János és Medgyesi Zsolt lép a publikum elé a lovarda színpadán. Jánosnak nem lesz új a tér, hiszen ő korábban már játszott itt, Zsolt viszont először ad számot kivételes tudásáról a gödöllői közönség előtt.
Egy nappal később, október 19-én, szombaton 19 órától egy ünnepszámba menő koncertnek lehetnek szem- és fültanúi a nézők. Baráti Kristóf hegedűművésszel nagyon szeretek együtt játszani, szinte olyan érzés tölt el, mint amikor a testvéreimmel lépek fel. Sajnos, nagyon ritkán tudjuk összehangolni a közös koncertet.
Október 20-án, vasárnap este 7 órakor egyik kedvenc darabomat, Szergej Rahmanyinov II. zongoraversenyét mutatjuk be a Gödöllői Szimfonikus Zenekarral. Ez lesz az első közös koncertem a Gödöllői Filharmonikusokkal, ezért is nagyon várom a hangversenyt.

Ami a belépők árát illeti, az első napra 1.500 és 2.200 forintért vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők, míg a második és harmadik napi koncertre 1.800 és 2.800 forintos áron lehet belépőt váltani a Gödöllői Királyi Kastély jegypénztárában.

Bogányi Gergely örömét fejezte ki, hogy a koncertnapokat követően, október 21-től 23-ig Országos Egyházzene-pedagógiai Konferenciát rendeznek a gödöllői kastélyban a fesztivál keretein belül.
- Az esemény rendkívüli fontossága abban rejlik, hogy erre a néhány napra Gödöllőre látogatnak az ország legjobb egyházzenei szakértői és képviselői. A terv szerint több mint 100 fő vesz részt a konferencián, aminek szakmai irányítója Balogh Péter Piusz O. Praem - tette hozzá a zongoraművész.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online