Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportkártyát vezetnek be a gödöllői egyetemen

2013-10-02 15:12:58

- A csecsemőkorból a kisgyermekkorba léptünk – ezekkel a szavakkal foglalta össze a három évvel ezelőtt útjára indított AEGON-SZIE Tanulj és sportolj! elnevezésű program eddig tapasztalatait Balázs Zoltán, a gödöllői központú Szent István Egyetem Sportközpontjának igazgatója a felsőoktatási intézmény gödöllői főépületének földszint rektori dísztermében megrendezett késő délelőtti sajtótájékoztatón.

Szinte napra pontosan három évvel ezelőtt indult el az AEGON-SZIE Tanulj és Sportolj! program a Szent István Egyetemen, hogy a továbbtanulni vágyó, de a sportot is versenyszerűen űző diákoknak ne kelljen feladniuk sportkarrierjüket, amikor egyetemre mennek. A kezdeményezés egyfajta mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy a programban résztvevő szövetségek munkatársai, a program nagykövetei, a hazai élsport jeles alakjai, valamint a támogató szervezetek és a kormányzat képviselője október 2-án szakmai kerekasztal-beszélgetésre gyűltek össze Gödöllőn, hogy megvitassák eddigi tapasztalataikat és jövőbeni terveiket annak érdekében, hogy a program mintaprogramként minél több magyarországi egyetemhez eljuttathasson.

A kerekasztal-beszélgetést követően megrendezett sajtótájékoztatón dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára (balról a második), Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója (balról a negyedik), dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem intézményvezetője (balról a harmadik), valamint Balázs Zoltán, a Szent István Egyetem Sportközpontjának igazgatója osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Simicskó István nemes kezdeményezésnek nevezte a programot, amiben – az államtitkár megfogalmazása szerint – együttesen jelenik meg a sportolás és a tanulás igénye. - Célszerű országossá tenni, további hazai felsőoktatási intézményeket bevonni, ami több sportágban akár az egyetemi bajnokságok újraélesztésével és fejlesztésével is megvalósulhat – hangsúlyozta a kormányzat képviselője.


Balázs Zoltán az életpálya-modellt kínáló program elmúlt három esztendőben elért eredményeiről és a jövőbeli elképzelésekről egyaránt szólt. 
- Az elmúlt években kidolgoztuk azokat a kedvezményeket, amiket a tanulni vágyó élsportolók a program segítségével szervezett keretek között élvezhetnek. Jelentősen előreléptünk az egyetemi sportingatlan-fejlesztés területén. Elég, ha az új műfüves labdarúgó-pályát, a felújított kosárlabda-pályát, vagy a sportcsarnokban végrehajtott korszerűsítéseket említem. Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy közeljövőben egy új kézilabda-csarnokkal és egy új uszodával bővítsük a programot, és ezáltal az egyetemi sportolási lehetőségek kínálatát. Mi több, az is reális cél lehet, hogy az atlétikai pálya rekortán borítást kapjon.
A kor követelményeinek való mind hatékonyabb megfelelés, a létesítmények hasznosítása, valamint a szóba jöhető támogatások elnyerése és lehívása érdekében stratégiai jelentőségű szervezeti változásokat hajtottunk végre az egyetemi sportstruktúrán belül.
Büszkék vagyunk arra, hogy eddig összesen 57 válogatott sportoló kapcsolódott be a programba, akik aktívan élvezik ennek előnyeit. Életpálya modellé szeretnénk fejleszteni a programot, ami azt jelenti, hogy akár már óvodás kortól távlatokat nyújtsunk azoknak, akik – tudatosan készülve karrierükre – ilyen feltételek között szeretnék összeegyeztetni a tanulást és a sportolást.
A közeljövő egyik terve a sportkártya bevezetése a Szent István Egyetemen. Ennek lényege abban rejlik, hogy sportolási és kulturális kedvezményeket vehetnek igénybe azok a diákok, akik ilyet váltanak, és pontjaikat összegyűjtik. Ha beválik, hasonlóan a Tanulj és sportolj! programhoz, ezt is országosan alkalmazható módszerré szeretnénk kiterjeszteni - zárta gondolatait Balázs Zoltán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online