Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tanfolyam az építőipari e-napló vezetéséről

2013-10-01 17:07:47

Annak ellenére, hogy korábban több szakmai szervezet is kérte az intézkedés bevezetésének három hónappal történő elhalasztását, kormány nem tágított, ezáltal az építési naplót az október 1-je után induló építőipari kivitelezések esetében elektronikusan kell vezetni. Az ezt megelőzően elkezdett kivitelezések esetében az építési napló vezetését papír alapon is be lehet befejezni.

Az elektronikus építési napló bevezetését az építőipari lánctartozás visszaszorítását célzó intézkedéscsomag keretében határozta el a kormány. Az új rendszerben az építési engedélyköteles létesítmények megvalósulásának folyamata egyértelműen dokumentálható, így számos vitás körülmény rendezését is segítheti, gátolva ezzel további lánctartozások kialakulását. Az átláthatóság mellett a piaci ellenőrzéseknél ugyancsak hasznos eszköz lehet, így hozzájárulhat az építőipar további fehérítéséhez is.

Segítve az érintett vállalkozásokat, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) és az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. továbbképzéseket szervez az elektronikus építési napló vezetéséről.
Gödöllőn október 21-én, hétfőn 14 és 17 óra között
a Gödöllő COOP Zrt. Körösfői utca 34. szám alatt található központi irodaházának – WiFi hozzáféréssel ellátott – tárgyalójában adnak tájékoztatást az e-napló vezetésének megkezdéséhez legszükségesebb gyakorlati lépésekről és a további információk eléréséről. Az eseményen való részvételre október 18-án, pénteken 12 óráig – cégnév, kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe, számlázási név és cím megadásával – lehet jelentkezni a mihok.viktoria@pmkik.hu elérhetőségen. Részvételi díj 2.500 forint/fő, kamarai tagoknak 2.000 forint/fő.

A gyakorlati tudnivalók elsajátítását a saját lap-top használata segíti. Ebben az esetben ügyfélkapus regisztráció és internet kapcsolat szükséges. A programra történő jelentkezésnek azonban nem feltétele az egyéni lap-top használata.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online