Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dramaturgok díját kapta a gödöllői drámaíró

2013-09-23 17:47:35

Az ember tragédiája 130 évvel ezelőtti ősbemutatójáról, vagyis a Magyar Dráma Napjáról díjátadással egybekötve emlékeztek meg a Színházi Dramaturgok Céhe, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet képviselői szeptember 21-én a Katona József Színház Kamrájában.

A díjazottak körében ott volt a gödöllői illetékességű Mikó Csaba is, aki a dramaturgok díját, az Évad Legjobb Magyar Drámájáért-díjat érdemelte ki Apátlanok című művével. A díjazottat Karsai György irodalomtörténész, kritikus és Szálinger Balázs költő köszöntötte, majd részletek hangzottak el a Mikó Csaba-műből a Független Színház tagjainak előadásában.

A litera.hu közlése szerint Mikó Csaba műve idén már a legjobb új magyar drámának járó Vilmos-díjat is elnyerte a júniusban lezajlott Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSzT) a Színházi Dramaturgok Céhétől. Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az „apátlan nemzedék” növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik. A Vilmos-díjjal másodszor kitüntetett Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg. Apa című darabját több nyelvre is lefordították, a művel számos díjat és pályázatot nyert, mi több, rangos nemzetközi elismerést is kapott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online