Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is lesz vonzerő a Kulturális Örökség Napjain

2013-09-19 13:54:56

Szeptember 21-én (szombat) és 22-én (vasárnap) – ebben az évben a Vizek házai mottóval országosan meghirdetett Kulturális Örökség Napjai keretében – az alábbi helyszínek, az alábbi időpontokban kereshetők fel ingyenesen Gödöllőn, ahol a szecesszió évéhez és a cserkész-világtalálkozó (Jamboree) 80. évfordulójához is kötődnek események.

Gödöllői Királyi Kastély, Királydombi pavilon (Grassalkovich-kastély): mindkét napon 10 és 18 óra között. A Hasznosságtól a szépségig - a Zsolnay gyár művészi törekvései című időszaki kiállításra belépőjegyet váltók ingyenes szakvezetéssel tekinthetik meg a Királydombi pavilonban lévő tárlatot. Tárlatvezetések indulnak szombaton és vasárnap: 11, 12, 14 és 15 órakor.

Gödöllői Városi Múzeum
(Szabadság tér 5.): mindkét napon 10 és 16 óra között. Szombaton 11 órakor ingyenes tárlatvezetés lesz a Jó kormányos - Körösfői-Kriesch Aladár (1863-1920) emlékkiállításban, valamint A gödöllői művésztelep 1901-1920 című állandó kiállításban.

Gödöllői Iparművészeti Műhely Alkotóháza
(Körösfői utca 15-17.): mindkét napon 10 és 18 óra között. A Gödöllői Iparművészeti Műhely kiállítótermében az Ilka kertje című, időszaki, csoportos képző- és iparművészeti kiállítás tekinthető meg. Az alkotóház kertje és műtermei vezetéssel, vagy önállóan látogathatók.
Szombaton 16 órától
Emlékek Körösfői-Kriesch Aladárné, Ujvárossy Ilka kertjéről címmel Körösfői László osztja meg emlékeit és történeteit nagyszüleiről.

Egyetemi víztornyok és Csörsz-árok (Szent István Egyetem, Páter Károly utca 1.): szombat 14 óra. Az egyetem főépületénél található víztorony megtekintése után a SZIE Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetében a Csörsz-árokról tart előadást Harkányiné dr. Székely Zsuzsanna egyetemi docens. Az előadást követően az egyetem másik, úgynevezett, „szélkakasos” víztornyába, a kilátóként is használható műemlékbe is bejuthatnak az érdeklődők.

Moór-kút
(Kossuth Lajos utca 1.): szombat és vasárnap 10 óra. A gödöllői Moór János találmányát, a Moór-kutat és történetét a helyszínen dr. Fülöp István, a Gödöllői Városvédő Egyesület elnöke mutatja be.

Cserkész-emléktúra a Jamboree 80. évfordulója alkalmából (Erzsébet-park): vasárnap 14 óra. Állomások: Erzsébet-parkban az egykori táborhelyszín megidézése Fábián Balázs néprajzkutató vezetésével – Városi Könyvtár Cserkész Levéltára – Városháza Márton Lajos kiállítás – Cserkész-szobor – Királyi váró Jamboree Emlékkiállítás – Premontrei-kápolna (Nagy Sándor üvegablak). A helyszínek között buszjáratot biztosítanak (regisztráció: 06-28/529-194).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online